A szamócalekváros szeszély elkészítéséhez először a tésztát rakjuk össze. Ehhez a tejet langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és elkeverjük. Egy keverőtálban habosra keverjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk egyesével a sárgájákat is. Ezután belekeverjük az élesztős tejet.
A lisztet összekeverjük a fahéjjal, a sóval és a citrom héjával, majd a tojásos masszába keverjük. Ha véletlen nem keveredne jól, kevés langyos tejjel lazíthatunk rajta. A masszát egy sütőpapírral borított tepsibe simítjuk, majd meleg helyen kelni hagyjuk kb. 30 percig. Ezután 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 25 percig sütjük.
Közben a fehérjét a cukorral fényes, kemény habbá verjük, majd a legvégén belekeverjük a citromlevet, amitől még fényesebb és stabilabb lesz. Az elősütés után a lekvárt eloszlatjuk a tészta tetején, elsimítjuk rajta a tojáshabot, és megszórjuk az aprított dióval, majd további 20 percre a sütőbe toljuk.
A hab lehet megemelkedik kicsit, de miután állni hagyjuk, összeesik, ezen nem kell aggódni.
A süteményt hagyjuk egy éjszakát pihenni, és csak másnap vágjuk meg.
Elkészítési idő: kb. 100 perc + pihentetés
