Fantasztikus desszertek

Szedrespannacottatarte

Szedres panna cotta tarte

Hozzávalók
A tésztához:
180 g
liszt
40 ml
tejföl
1 db
tojássárgája
90 g
hideg, kockákra vágott vaj
60 g
porcukor
1 csipet
A krémhez:
250 g
szeder
200 ml
tej
80 g
porcukor
9 g
porzselatin
50 ml
tej
1 ek
szederlekvár a tészta megkenéséhez
A díszítéshez:
habcsókok
friss szeder
400 ml
tejszín

Elkészítés
A tésztához összekeverjük a hozzávalókat, lehetőleg géppel, vagy kézzel, de jó gyorsan, ugyanis ha túl sokat gyúrjuk, a kezünk melege felmelegíti a vajat és nem lesz olyan omlós a tészta. Amikor összeállt a tészta, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe dobjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, belerakjuk a formába, megszurkáljuk az alját, a felesleges részeket levágjuk, alufóliát rakunk bele és beleöntünk egy adag száraz babot vagy lencsét. 180 fokos sütőben “vakon” sütjük  kb. 8 percig, majd alufólia és bab nélkül további kb. 15 percig (aranybarnára).
A krémhez a szedret egy lábasban 3-4 percig főzzük, éppen csak addig amíg szétnyomható egy villával vagy fakanállal. Ezután átszűrjük és jól kinyomkodjuk a levét. A zselatint 50 ml tejbe keverjük és félrerakjuk. A tejszínt, tejet, porcukrot és a szederlevet felmelegítjük, és feloldjuk benne a zselatint. A megsült, kihűlt tésztára kenünk egy réteg szederlekvárt, erre ráöntjük a szedres-tejes keveréket és hűtőbe rakjuk 4-5 órára. Mikor megdermedt a süti, díszíthetjük a tetejét friss szederrel és habcsókokkal.

www.streetkitchen.hu

Azt már megszokhattátok, hogy Nóri gyönyörű tarte-okat készít, de most nézzetek rá erre a szedres változatra. Rég láttunk ilyen szépet, az ízéről nem is beszélve. Mindig is az volt a vágyunk, hogy egyszerre együnk panna cottát és tarte-ot és most hála Nórinak, megtehettük. Kipróbálni erősen ajánlott! ;)

Hozzávalók

1 db 24 cm átmérőjű piteformához
A tésztához:
180 g
liszt
40 ml
tejföl
1 db
tojássárgája
90 g
hideg, kockákra vágott vaj
60 g
porcukor
1 csipet
A krémhez:
250 g
szeder
200 ml
tej
80 g
porcukor
9 g
porzselatin
50 ml
tej
1 ek
szederlekvár a tészta megkenéséhez
A díszítéshez:
habcsókok
friss szeder
400 ml
tejszín
A tésztához összekeverjük a hozzávalókat, lehetőleg géppel, vagy kézzel, de jó gyorsan, ugyanis ha túl sokat gyúrjuk, a kezünk melege felmelegíti a vajat és nem lesz olyan omlós a tészta. Amikor összeállt a tészta, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe dobjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, belerakjuk a formába, megszurkáljuk az alját, a felesleges részeket levágjuk, alufóliát rakunk bele és beleöntünk egy adag száraz babot vagy lencsét. 180 fokos sütőben “vakon” sütjük  kb. 8 percig, majd alufólia és bab nélkül további kb. 15 percig (aranybarnára).
A krémhez a szedret egy lábasban 3-4 percig főzzük, éppen csak addig amíg szétnyomható egy villával vagy fakanállal. Ezután átszűrjük és jól kinyomkodjuk a levét. A zselatint 50 ml tejbe keverjük és félrerakjuk. A tejszínt, tejet, porcukrot és a szederlevet felmelegítjük, és feloldjuk benne a zselatint. A megsült, kihűlt tésztára kenünk egy réteg szederlekvárt, erre ráöntjük a szedres-tejes keveréket és hűtőbe rakjuk 4-5 órára. Mikor megdermedt a süti, díszíthetjük a tetejét friss szederrel és habcsókokkal.

Ha tetszett a Szedres panna cotta tarte receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept