A sárgarépát 2-3 cm-es darabokra vágjuk, tálba tesszük, sózzuk, és 2–3 evőkanál vízzel együtt, lefedve betesszük a mikróba.
8 percig mikrózzuk 800 W-on, hogy puha legyen.
A mázhoz egy keverőtálban összekeverjük a balzsamecetet, az olívaolajat és a mézet. Római köménnyel, sóval, borssal fűszerezzük.
A megpuhult répákat összekeverjük a mázzal, és visszatesszük a mikróba még 8 percre grillfokozatra, majd félidőben átkeverjük, hogy szépen karamellizálódjon.
A szezámmagokat szintén mikróban, grillfokozaton 5 perc alatt illatosra pirítjuk.
A mázas répákat megszórjuk vele és tálalhatjuk is.
Szezámmagos–mézesgrillezettsárgarépa
Lépjünk túl egy kicsit a megszokott ünnepi köreteken, és merjünk új ízekkel kísérletezni! Egy olyan modern, mégis könnyed opciót hoztam, amely színeivel és ízeivel ünnepi fényt csempész az asztalra – garantáltan kellemes meglepetést okozva minden vendégnek. Elegánsan keveredik a karamellizálódott zöldség édessége a balzsamecet savasságával és a pirított szezámmaggal.
Vega
Ha úgy érzed, a krumpli meg a rizs már unalomig szerepelt a köretrepertoárban, itt az idő, hogy előkapd a répát – és most nem csak a nyuszik örömére! Ropog, szaftos, édes-savanykás, és olyan szép, hogy már tálalás előtt lehet vele dicsekedni. Mikróban készül, de ne mondd meg senkinek!
Hozzávalók
Elkészítés
A sárgarépát 2-3 cm-es darabokra vágjuk, tálba tesszük, sózzuk, és 2–3 evőkanál vízzel együtt, lefedve betesszük a mikróba.
8 percig mikrózzuk 800 W-on, hogy puha legyen.
A mázhoz egy keverőtálban összekeverjük a balzsamecetet, az olívaolajat és a mézet. Római köménnyel, sóval, borssal fűszerezzük.
A megpuhult répákat összekeverjük a mázzal, és visszatesszük a mikróba még 8 percre grillfokozatra, majd félidőben átkeverjük, hogy szépen karamellizálódjon.
A szezámmagokat szintén mikróban, grillfokozaton 5 perc alatt illatosra pirítjuk.
A mázas répákat megszórjuk vele és tálalhatjuk is.

Ez a répás köret nemcsak különleges, hanem baromi jól működik mindenféle sült hús vagy hal mellé, de egy vegán menüben is megállja a helyét. Szuper választás, ha nem akarsz órákat a konyhában tölteni, de mégis valami extrábbal villantanál.
Ez a szaftos, mézes-szezámmagos répa szuperül illik mindenhez, ami kicsit fűszeres vagy sültebb jellegű. Mutatunk pár tuti választást:
Ha tetszett a szezámmagos–mézes grillezett sárgarépa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



-huU69M.webp)