Köretek

Szezámmagos–mézesgrillezettsárgarépa

Szezámmagos–mézes grillezett sárgarépa
szezammagos-mezes-grillezett-sargarepa

Hozzávalók
3 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
3 ek
balzsamecet
4 ek
olívaolaj
2 ek
méz
1 tk
őrölt római kömény
bors
2 ek
szezámmag
2 ek
fekete szezámmag

Elkészítés
  1. A sárgarépát 2-3 cm-es darabokra vágjuk, tálba tesszük, sózzuk, és 2–3 evőkanál vízzel együtt, lefedve betesszük a mikróba.

  2. 8 percig mikrózzuk 800 W-on, hogy puha legyen.

  3. A mázhoz egy keverőtálban összekeverjük a balzsamecetet, az olívaolajat és a mézet. Római köménnyel, sóval, borssal fűszerezzük. 

  4. A megpuhult répákat összekeverjük a mázzal, és visszatesszük a mikróba még 8 percre grillfokozatra, majd félidőben átkeverjük, hogy szépen karamellizálódjon.

  5. A szezámmagokat szintén mikróban, grillfokozaton 5 perc alatt illatosra pirítjuk.

  6. A mázas répákat megszórjuk vele és tálalhatjuk is.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Lépjünk túl egy kicsit a megszokott ünnepi köreteken, és merjünk új ízekkel kísérletezni! Egy olyan modern, mégis könnyed opciót hoztam, amely színeivel és ízeivel ünnepi fényt csempész az asztalra – garantáltan kellemes meglepetést okozva minden vendégnek. Elegánsan keveredik a karamellizálódott zöldség édessége a balzsamecet savasságával és a pirított szezámmaggal.

pictogram

Vega

Ha úgy érzed, a krumpli meg a rizs már unalomig szerepelt a köretrepertoárban, itt az idő, hogy előkapd a répát – és most nem csak a nyuszik örömére! Ropog, szaftos, édes-savanykás, és olyan szép, hogy már tálalás előtt lehet vele dicsekedni. Mikróban készül, de ne mondd meg senkinek!

Hozzávalók

4 fő részére
3 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
3 ek
balzsamecet
4 ek
olívaolaj
2 ek
méz
1 tk
őrölt római kömény
bors
2 ek
szezámmag
2 ek
fekete szezámmag

Elkészítés

  1. A sárgarépát 2-3 cm-es darabokra vágjuk, tálba tesszük, sózzuk, és 2–3 evőkanál vízzel együtt, lefedve betesszük a mikróba.

  2. 8 percig mikrózzuk 800 W-on, hogy puha legyen.

  3. A mázhoz egy keverőtálban összekeverjük a balzsamecetet, az olívaolajat és a mézet. Római köménnyel, sóval, borssal fűszerezzük. 

  4. A megpuhult répákat összekeverjük a mázzal, és visszatesszük a mikróba még 8 percre grillfokozatra, majd félidőben átkeverjük, hogy szépen karamellizálódjon.

  5. A szezámmagokat szintén mikróban, grillfokozaton 5 perc alatt illatosra pirítjuk.

  6. A mázas répákat megszórjuk vele és tálalhatjuk is.

5-meguszos-karacsonyi-koret-mikroban-9
Szezámmagos–mézes grillezett sárgarépa (Fotó: Street Kitchen)

Ez a répás köret nemcsak különleges, hanem baromi jól működik mindenféle sült hús vagy hal mellé, de egy vegán menüben is megállja a helyét. Szuper választás, ha nem akarsz órákat a konyhában tölteni, de mégis valami extrábbal villantanál.

Ez a szaftos, mézes-szezámmagos répa szuperül illik mindenhez, ami kicsit fűszeres vagy sültebb jellegű. Mutatunk pár tuti választást:

Baconbe tekert csirkemáj

Majorannás csirkecomb

Göngyölt pulyka zelleres-tormás almapürével

Ha tetszett a szezámmagos–mézes grillezett sárgarépa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése