Megúszós kaják

Majorannáscsirkecomb

Majorannás csirkecomb

Hozzávalók
4 db
egész csirkecomb
(200 g/db)
só, bors
1 ek
szárított majoránna
80 g
kenyérszalonna
1 ek
sertészsír
200 ml
víz

Elkészítés

A majorannás csirkecomb elkészítésének első lépéseként a combokat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majorannával, és egy tepsibe helyezzük őket. Mindegyik combra ráteszünk egy vékony szelet szalonnát, majd a tepsiben eloszlatjuk a sertészsírt és öntünk rá egy kevés vizet. Lefóliázzuk és betesszük a 170 fokra előmelegített sütőbe 50 percre. Miután letelt az idő, levesszük a fóliát, a sütőt 210 fokra melegítjük és 10-15 perc alatt készre sütjük a húst.

majorannas-csirkecomb
Majorannás csirkecomb (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 10 perc
  • Sütési idő: 60-75 perc

Ha túl száraznak érzitek a csikemellet, de mégis maradnátok a kotkodácsoló baromfinál, akkor a comb egy remek választás. Szaftos, húsos rész, amin istenien meg lehet pirítani a bőrt, hogy fűszeres és ropogós legyen. Összeszedtünk nektek pár csirkecomb receptet, ha Zsolti fenti receptje után mégjobban megjönne a kedvetek hozzá.

Barna sörös csirkecomb sütőtökpürével

Fűszeres gofriburger juharszirupos csirkecombbal és málnamajonézzel

Édes-savanyú csirkecomb grillezett ananászos rizssalátával

Joghurtos indiai csirkecomb kelkáposztás-kókusztejes csicseriborsó-raguval

www.streetkitchen.hu

Legyen szó borsófőzelékről vagy rizsről, esetleg krumplipüréről, egy jó majorannás csirkecomb mindegyik mellé kiváló választás. Én van, hogy csak egy szelet kenyeret nyesek hozzá, és úgy eszem meg.

Hozzávalók

4 főre
4 db
egész csirkecomb
(200 g/db)
só, bors
1 ek
szárított majoránna
80 g
kenyérszalonna
1 ek
sertészsír
200 ml
víz

A majorannás csirkecomb elkészítésének első lépéseként a combokat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majorannával, és egy tepsibe helyezzük őket. Mindegyik combra ráteszünk egy vékony szelet szalonnát, majd a tepsiben eloszlatjuk a sertészsírt és öntünk rá egy kevés vizet. Lefóliázzuk és betesszük a 170 fokra előmelegített sütőbe 50 percre. Miután letelt az idő, levesszük a fóliát, a sütőt 210 fokra melegítjük és 10-15 perc alatt készre sütjük a húst.

majorannas-csirkecomb
Majorannás csirkecomb (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 10 perc
  • Sütési idő: 60-75 perc

Ha túl száraznak érzitek a csikemellet, de mégis maradnátok a kotkodácsoló baromfinál, akkor a comb egy remek választás. Szaftos, húsos rész, amin istenien meg lehet pirítani a bőrt, hogy fűszeres és ropogós legyen. Összeszedtünk nektek pár csirkecomb receptet, ha Zsolti fenti receptje után mégjobban megjönne a kedvetek hozzá.

Barna sörös csirkecomb sütőtökpürével

Fűszeres gofriburger juharszirupos csirkecombbal és málnamajonézzel

Édes-savanyú csirkecomb grillezett ananászos rizssalátával

Joghurtos indiai csirkecomb kelkáposztás-kókusztejes csicseriborsó-raguval

Ha tetszett a Majorannás csirkecomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept