Hirdetés

Szilvalekváros étcsokoládés pirított diós rugelach

Hirdetés

Szilvalekváros étcsokoládés pirított diós rugelach

Szereted a péksütiket? Akkor ezt a receptet neked találták ki! Őrülten finom, puha tészta, telis-tele töltve házi szilvalekvárral, étcsokival és még ráadásként pirított dióval is megszórtuk, úgyhogy vétek kihagyni ezt a zseniális sütit!
Hirdetés

Hozzávalók (24 db-hoz)

Hozzávalók a tésztához:

  • 200 g hideg vaj
  • 100 g porcukor
  • 250 g hideg krémsajt
  • ½  tk só
  • 350 g liszt

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 200 g durvára vágott, pirított dió
  • 250 ml kemény szilvalekvár
  • 200 g étcsokoládé

Hozzávalók a lekenéshez

  • 1 tojássárgája
  • 1 ek tej
  • 2 ek barnacukor
  • 2 tk fahéj

A hideg vajat a porcukorral kihabosítjuk,hozzáadjuk a krémsajtot, a sót, eldolgozzuk és a liszttel homogén tésztává gyúrjuk. Két bucit formázunk belőle és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük. A töltelékhez a diót 180 fokos légkeveréses sütőben 5 perc alatt megpirítjuk. Ha kihűlt, aprítóba tesszük az étcsokoládéval együtt, majd durvára zúzzuk. A tésztát lisztezett felületen nagyjából kör alakúra nyújtjuk, megkenjük szilvalekvárral, megszórjuk a diós-csokis törmelékkel, és 12 körcikkre osztjuk. A kis háromszögeket a szélesebb oldaluk felől kifli formájúra feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejüket megkenjünk a tejjel elhabart tojássárgájával és fahéjas cukorral megszórjuk. 180 fokon légkeveréses programon kb. 20 percig sütjük. Ugyanígy járunk el a tészta másik felével is.

Fotó: Szilágyi Nóri

Tipp: A tölteléket kedvünkre variálhatjuk. Lehet krémsajtos, csokis, bármilyen lekváros, de készíthetünk akár sós rugelachot is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások