Fantasztikus desszertek

Szilvásloafegykisszilvapálinkávalturbózva

Szilvás loaf egy kis szilvapálinkával turbózva

Hozzávalók
190 g
cukor
A tésztához:
175 g
szobahőmérsékletű vaj
3 db
tojás
175 ml
tej
1 csomag
vaníliás cukor (12g)
220 g
liszt
1 csapott tk
őrölt fahéj
10 g
sütőpor
1 csipet
6 szem
szilva
A sziruphoz:
50 ml
víz
4 púpozott ek
cukor
60 ml
szilvapálinka
A díszítéshez:
4 ek
mascarpone
1 ek
porcukor
szilva

Elkészítés
A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejet. A lisztet elkeverjük a fahéjjal, sütőporral, sóval és a tojásos masszához keverjük, majd az egészet egy kenyérsütőformába öntjük.  A szilvákat kimagozzuk, negyedeljük, beleszórjuk a tésztába és 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük a sütit. Ha közben nagyon barnulna a teteje, letakarjuk egy darab alufóliával, hogy ne égjen meg. A vizet elkeverjük a cukorral és pálinkával, és kicsit összeforraljuk. A megsült langyosra hűlt sütit kivesszük a formából, megszurkáljuk egy tűvel vagy fogpiszkálóval és lelocsoljuk a pálinkás sziruppal. A mascarponét összekeverjük a porcukorral, a süti tetejére kenjük és pár szem, cikkekre vágott szilvával díszítjük.

www.streetkitchen.hu

Brutál omlós, édes és még alkoholos is? Ezt a sütit tovább turbóztuk, mint ahogy azt alap esetben illene, de az a helyzet, hogy nagyon megéri kipróbálni ezt a fajta pofátlanságot! :D

Hozzávalók

1 db 20x10 cm-es kenyérsütőformához
190 g
cukor
A tésztához:
175 g
szobahőmérsékletű vaj
3 db
tojás
175 ml
tej
1 csomag
vaníliás cukor (12g)
220 g
liszt
1 csapott tk
őrölt fahéj
10 g
sütőpor
1 csipet
6 szem
szilva
A sziruphoz:
50 ml
víz
4 púpozott ek
cukor
60 ml
szilvapálinka
A díszítéshez:
4 ek
mascarpone
1 ek
porcukor
szilva
A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejet. A lisztet elkeverjük a fahéjjal, sütőporral, sóval és a tojásos masszához keverjük, majd az egészet egy kenyérsütőformába öntjük.  A szilvákat kimagozzuk, negyedeljük, beleszórjuk a tésztába és 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük a sütit. Ha közben nagyon barnulna a teteje, letakarjuk egy darab alufóliával, hogy ne égjen meg. A vizet elkeverjük a cukorral és pálinkával, és kicsit összeforraljuk. A megsült langyosra hűlt sütit kivesszük a formából, megszurkáljuk egy tűvel vagy fogpiszkálóval és lelocsoljuk a pálinkás sziruppal. A mascarponét összekeverjük a porcukorral, a süti tetejére kenjük és pár szem, cikkekre vágott szilvával díszítjük.

Ha tetszett a Szilvás loaf egy kis szilvapálinkával turbózva receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept