Brutális kaják

Szuperszaftosbarnasöröspásztorpite

Szuper szaftos barna sörös pásztorpite

Hozzávalók
A raguhoz
600 g
sertéscomb
3 ek
olaj
1 tk
liszt
2 fej
vöröshagyma
só, bors
4 - 5 gerezd
fokhagyma
1 csapott tk
kakukkfű
1 csapott tk
rozmaring
1 csapott tk
pirospaprika
250 ml
barna sör
100 ml
passzírozott paradicsom (passata)
500 ml
víz
150 g
sárgarépa
100 g
zöldborsó
1 csokor
friss petrezselyem
A krumplipüréhez
1 kg
burgonya
tej
só, bors
szerecsendió
vaj

Elkészítés
A húst felkockázzuk és a serpenyőben felhevített olajon lepirítjuk, majd megszórjuk a liszttel és hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát. Kicsit megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk a finomra vágott fokhagymát is. Fűszerezzük kakukkfűvel, rozmaringgal és kevés pirospaprikával. Felöntjük a barna sörrel, majd mehet bele a passzírozott paradicsom és a víz fele. 20 percig rotyogtatjuk, majd a félkarikákra vágott sárgarépát is beleküldjük a raguba és hozzáöntjük a maradék vizet. További 40-50 percig főzzük.
A főtt burgonyát áttörjük egy nagyobb tálba, adunk hozzá annyi langyos tejet, amennyivel püré állaga lesz és egy jó darabka vajat és fűszerezzük sóval és frissen reszelt szerecsendióval. A raguhoz végül hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót és a friss petrezselymet, jöhet egy utolsó keverés és 2 perc után el is zárjuk alatta a lángot. Majd a ragu tetejére halmozzuk a krumplipürét, egyenletesen eloszlatjuk és betoljuk a sütőbe 180 fokra, körülbelül 35-40 percre.  Ha megpirult a krumplipüré a tetején, kész is.

www.streetkitchen.hu

Itt a tél gyerekek, szóval jöhetnek a comfort foodok! Ez a pásztorpite teljesen beleillik ebbe a képbe...készítettünk egy brutálisan szaftos ragut, amire pont kellően pirult rá a krémes krumplipüré. Nem véletlenül ez a pásztorok kedvenc kajája, az tuti!

Hozzávalók

4 személyre
A raguhoz
600 g
sertéscomb
3 ek
olaj
1 tk
liszt
2 fej
vöröshagyma
só, bors
4 - 5 gerezd
fokhagyma
1 csapott tk
kakukkfű
1 csapott tk
rozmaring
1 csapott tk
pirospaprika
250 ml
barna sör
100 ml
passzírozott paradicsom (passata)
500 ml
víz
150 g
sárgarépa
100 g
zöldborsó
1 csokor
friss petrezselyem
A krumplipüréhez
1 kg
burgonya
tej
só, bors
szerecsendió
vaj
A húst felkockázzuk és a serpenyőben felhevített olajon lepirítjuk, majd megszórjuk a liszttel és hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát. Kicsit megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk a finomra vágott fokhagymát is. Fűszerezzük kakukkfűvel, rozmaringgal és kevés pirospaprikával. Felöntjük a barna sörrel, majd mehet bele a passzírozott paradicsom és a víz fele. 20 percig rotyogtatjuk, majd a félkarikákra vágott sárgarépát is beleküldjük a raguba és hozzáöntjük a maradék vizet. További 40-50 percig főzzük.
A főtt burgonyát áttörjük egy nagyobb tálba, adunk hozzá annyi langyos tejet, amennyivel püré állaga lesz és egy jó darabka vajat és fűszerezzük sóval és frissen reszelt szerecsendióval. A raguhoz végül hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót és a friss petrezselymet, jöhet egy utolsó keverés és 2 perc után el is zárjuk alatta a lángot. Majd a ragu tetejére halmozzuk a krumplipürét, egyenletesen eloszlatjuk és betoljuk a sütőbe 180 fokra, körülbelül 35-40 percre.  Ha megpirult a krumplipüré a tetején, kész is.

Ha tetszett a Szuper szaftos barna sörös pásztorpite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept