Fantasztikus desszertek

Szuperfinomkuglófegytitkoshozzávalóval

Szuperfinom kuglóf egy titkos hozzávalóval

Hozzávalók
200 g
reszelt, nyers sütőtök
300 g
liszt
1 csomag
sütőpor (12 g)
50 g
dió
200 g
cukor
150 g
vaj
4 db
tojás
200 ml
tejföl
0.5 tk
őrölt szerecsendió
1 tk
őrölt gyömbér
A csokimázhoz
100 g
étcsokoládé
150 ml
tejszín
A díszítéshez
5 g
dió
A forma kikenéshez
vaj
1 tk
liszt

Elkészítés
Először összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sót, a sütőport, a szerecsendiót és a gyömbért, majd félretesszük. A cukrot kikeverjük a puha vajjal, majd jöhet hozzá a tojás, a tejföl, a lepirított dió és a reszelt tök. Ha szépen elkeveredtek a dolgok, akkor több adagban hozzáadjuk a száraz keveréket, és jól belekeverjük a masszába. Kivajazott, kilisztezett kuglóf formába öntjük a tésztát, majd 180 fokon, kb. 1 óra alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. A tejszínt felforrósítjuk, és ráöntjük az összetördelt csokira. Pár perc után keverünk rajta egyet, hogy segítsük a csoki olvadását. Ha kihűlt a kuglóf, ráöntjük a csokit,  a tetejét pedig megszórjuk egy kevés pirított dióval, és kész is van!

www.streetkitchen.hu

A kuglófkészítés világirodalma számtalan verziót ismer. Lehet élesztős, lehet kevert tésztás, lehet gyümölcsös, lehet csokis, ez a formátum tényleg bármit elbír. A lényeg azonban az, hogy a tésztája legyen ellenállhatatlanul szaftos és finom, a többi már csak ráadás. Most egy titkos hozzávalóval értük el ezt a célt, ami annyira nem is titkos: ez a sütőtök. Elsőre talán para lehet a gondolat, de ha a húsvéti nyúl kedvenc répatortájára gondoltok, akkor rögtön rájöhettek, hogy a zöldségek ilyen módon történő felhasználása egyáltalán nem idegen gondolat.

Hozzávalók

7 - 8 adaghoz
200 g
reszelt, nyers sütőtök
300 g
liszt
1 csomag
sütőpor (12 g)
50 g
dió
200 g
cukor
150 g
vaj
4 db
tojás
200 ml
tejföl
0.5 tk
őrölt szerecsendió
1 tk
őrölt gyömbér
A csokimázhoz
100 g
étcsokoládé
150 ml
tejszín
A díszítéshez
5 g
dió
A forma kikenéshez
vaj
1 tk
liszt
Először összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sót, a sütőport, a szerecsendiót és a gyömbért, majd félretesszük. A cukrot kikeverjük a puha vajjal, majd jöhet hozzá a tojás, a tejföl, a lepirított dió és a reszelt tök. Ha szépen elkeveredtek a dolgok, akkor több adagban hozzáadjuk a száraz keveréket, és jól belekeverjük a masszába. Kivajazott, kilisztezett kuglóf formába öntjük a tésztát, majd 180 fokon, kb. 1 óra alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. A tejszínt felforrósítjuk, és ráöntjük az összetördelt csokira. Pár perc után keverünk rajta egyet, hogy segítsük a csoki olvadását. Ha kihűlt a kuglóf, ráöntjük a csokit,  a tetejét pedig megszórjuk egy kevés pirított dióval, és kész is van!

Ha tetszett a szuperfinom kuglóf egy titkos hozzávalóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése