Brutális kaják

Szuperfinomtárkonyoscsirkeragu

Szuperfinom tárkonyos csirkeragu

Hozzávalók
200 ml
tejszín
4 egész
csirkecomb
2 db
sárgarépa nagyobb darabokra vágva
200 g
zöldborsó
2 fej
közepes vöröshagyma
1 csokor
petrezselyem
1 marék
friss tárkony
bors
1 csapott ek
0.5 db
citrom
50 g
vaj
50 ml
olaj
1 púpozott tk
liszt
400 ml
alaplé vagy víz

Elkészítés
[caption id="attachment_12157150" align="aligncenter" width="547"]
Fotó: Szilágyi Nóra[/caption]Felforrósított serpenyőben kevés olajon elősütjük a sóval, borssal ízesített csirkecombokat, majd kiszedjük és egy kicsit félretesszük. A maradék olajhoz hozzáadjuk a vajat és ebben pároljuk meg a vöröshagymát. Ha ezzel megvagyunk visszatesszük párolódni a combokat, és mehet hozzá egy marék friss tárkony is (nem szükséges összevágni). Ezután ráreszeljük fél citrom héját, és belefacsarjuk a levét is. Felöntjük kevés alaplével vagy vízzel, és néha megrázogatva fedő alatt pároljuk. [caption id="attachment_12157149" align="aligncenter" width="1152"]
Fotó: Szilágyi Nóra[/caption]Mehet rá még egy kevés só, frissen őrölt durva bors és a majoranna. Ha szükséges pótoljuk a folyadékot. Ha már félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a répát és a zöldborsót. Amikor a zöldségek is megpuhultak felöntjük további 2-300 ml alaplével, felforraljuk, majd hozzáadjuk a tejszínnel elkevert lisztet,  amivel krémesre főzzük. A végén belekeverjük az aprított petrezselyem felét, a maradékkal meg megszórjuk. 

www.streetkitchen.hu

Ez a szuperfinom tárkonyos csirkeragu egy visszatérő étel lett a szerkesztőségi ebédelések során. Van, hogy pulykából készítjük, de az alapszitu ugyanaz: egy jó gazdag ragu, intenzív, tárkonyos ízzel - egy igazi comfort food. Nagyon jól passzol hozzá a rizs, egy mezei sült krumpli, vagy egy kis vajjal meglocsolgatott főtt burgonya is.

Hozzávalók

4 személyre
200 ml
tejszín
4 egész
csirkecomb
2 db
sárgarépa nagyobb darabokra vágva
200 g
zöldborsó
2 fej
közepes vöröshagyma
1 csokor
petrezselyem
1 marék
friss tárkony
bors
1 csapott ek
0.5 db
citrom
50 g
vaj
50 ml
olaj
1 púpozott tk
liszt
400 ml
alaplé vagy víz
[caption id="attachment_12157150" align="aligncenter" width="547"]
Fotó: Szilágyi Nóra[/caption]Felforrósított serpenyőben kevés olajon elősütjük a sóval, borssal ízesített csirkecombokat, majd kiszedjük és egy kicsit félretesszük. A maradék olajhoz hozzáadjuk a vajat és ebben pároljuk meg a vöröshagymát. Ha ezzel megvagyunk visszatesszük párolódni a combokat, és mehet hozzá egy marék friss tárkony is (nem szükséges összevágni). Ezután ráreszeljük fél citrom héját, és belefacsarjuk a levét is. Felöntjük kevés alaplével vagy vízzel, és néha megrázogatva fedő alatt pároljuk. [caption id="attachment_12157149" align="aligncenter" width="1152"]
Fotó: Szilágyi Nóra[/caption]Mehet rá még egy kevés só, frissen őrölt durva bors és a majoranna. Ha szükséges pótoljuk a folyadékot. Ha már félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a répát és a zöldborsót. Amikor a zöldségek is megpuhultak felöntjük további 2-300 ml alaplével, felforraljuk, majd hozzáadjuk a tejszínnel elkevert lisztet,  amivel krémesre főzzük. A végén belekeverjük az aprított petrezselyem felét, a maradékkal meg megszórjuk. 

Ha tetszett a Szuperfinom tárkonyos csirkeragu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept