Hirdetés

Szuperfinom túrófánk

Hozzávalók

30
darabhoz
+
500 g túró
3 db tojás
100 g porcukor
1 csomag sütőpor (12 g)
250 g finomliszt
1 csipet só
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Szuperfinom túrófánk

Minden bizonnyal ez az univerzum egyik legegyszerűbb receptje és mégis az egyik legfinomabb is. Ez a túrófánk tuti biztos, hogy nagy kedvencetek lesz.
Kipróbáltam, jóóó lett!
326
Hirdetés

Hozzávalók

30
darabhoz
+
500 g túró
3 db tojás
100 g porcukor
1 csomag sütőpor (12 g)
250 g finomliszt
1 csipet só
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

Mi a Street Kitchenben hatalmas túrófánkrajongók vagyunk, ami abból eredhet, hogy szeretjük a túrós édességeket és a fánkokat, így lehetetlen lenne, hogy ne rajongjunk a kettő egyvelegéért is. Ráadásul ez az egyik kedvenc desszertünk gyerekkorunkból, amit a nagymamáink és anyukáink is előszeretettel készítettek, amikor valami édesre vágytunk. Ha most tökre megkívántátok ezt a desszertet, akkor hajrá, meg se álljatok 30 darabig! (Azért a harminc darab elfogyasztásával csak óvatosan, nehogy baj legyen belőle 🙂

túrófánk porcukorral
Pillanatok alatt kész

Először a túrót kikeverjük a cukorral és a tojással, majd hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, és egy csipetnyi sóval is ízesítjük a tésztát. Nedves kézzel nagyobb diónyi golyókat formázunk belőle és 165-170 fokos forró olajban kisütjük őket, pár perc alatt. A golyókat hagyjuk kicsit hűlni, majd porcukorral, fahéjas porcukorral vagy lekvárral tálaljuk.

TIPP: A gombócok mellé erősen ajánlott a vaníliás és a csokis öntetet is. Elég ütős párosítás lesz mindkét szósszal! Egyszer ki kell próbálni!

túrófánk
Tálaljátok porcukorral

Ha tetszett a szuperfinom túrófánk receptje, akkor keressetek további szuper recepteket az oldalunkon, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?