Halételek

Szürkeharcsadiósbundában,tejszínesrakottburgonyával

Szürke harcsa diós bundában, tejszínes rakott burgonyával

Hozzávalók
A gremolatához
150 g
mirelit spenótpüré
2 csokor
friss petrezselyem
1 db
citrom reszelt héja
2 gerezd
fokhagyma
100 ml
extra szűz olívaolaj
A halhoz
500 g
harcsafilé bőr nélkül, nem beirdalva
100 g
liszt
300 ml
tej
2 ek
almaecet
2 db
tojás
1 tk
chiliszósz
1 tk
füstölt pirospaprika
só, cayenne bors
100 g
panko morzsa
100 g
durvára darált dió
A körethez (gratin dauphinois)
500 g
burgonya ( legjobb lenne desiré típusú )
150 ml
zsíros tej
140 ml
zsíros tejszín
1 gerezd
fokhagyma
2 ág
kakukkfű
szerecsendió
1 fej
salottahagyma
25 g
parmezán
só, bors

Elkészítés
A gremolata összes hozzávalóját egy aprítógépbe vagy turmixgépbe tesszük, és krémesre zúzzuk. A krumplikat meghámozzuk, és vagy késsel, vagy gyaluval vagy géppel nagyjából 3 mm vastag szeletekre vágjuk. Bedobjuk egy lábasba, ráöntjük a tejet és ugyanannyi vizet, sózzuk és borsozzuk, mehet rá a kakukkfű és a reszelt szerecsendió is. Közepes vagy inkább alacsony lángon néhány percig előfőzzük a fűszeres tejben a krumplikat, majd egy kivajazott sütőtálba rakjuk őket szépen sorjában. Minden sort külön megsózunk és szerecsendiót reszelünk rá, majd mehet egy löttyintés a krumpli főzőfolyadékából. Ezt rétegről rétegre megismételjük, majd a végén megy rá a tejszín, a felkarikázott salottahagyma és a fokhagyma is. Jó adag parmezánt reszelünk rá és mehet a 180 fokos sütőbe, annyi időre amíg szép aranybarnára sül. Ez a krumpli nedvességtartalmától függően 20-40 perc lesz.
A harcsát szép formás kis csíkokra vágjuk és besózva állni hagyjuk 20 percig. Közben, ha nincs írónk,  megcsináljuk a speckó „író-pótlékot”, ehhez a tejbe öntjük az ecetet és kb. 15 percre félretesszük, hogy dolgozzon. Ha kész, azt fogjuk látni, hogy besűrűsödött a tej, az ecet összekapta, mint a citrom a szánkat, ha beleharapunk.  Ekkor beleütjük a tojásokat, és ízesítjük: mehet bele a só, füstölt pirospaprika, chiliszósz, cayenne bors.
A harcsadarabokat lisztbe forgatjuk és alaposan lerázzuk, hogy a kelleténél több liszt ne legyen rajtuk, majd mehetnek is a fűszeres-„írós” keverékbe, majd legvégül a fele-fele arányban összedobott diós-pankómorzsás keverékbe.  170 fokos olajban néhány perc alatt mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Közben gyakran forgassuk őket, hogy ne égjenek le. Ha kész tányérra teszünk egy barátságos adag rakott krumplit, mehet rá a hal és az egészet néhány gremolata pöttyel koronázzuk.Ha tetszett a harcsa receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ha azt hiszed, a Valentin-nap a szerelemről szól, szerintem tévedsz. Sokkal inkább szól a hús - jelen esetben a harcsa - és a krumpli iránt érzett olthatatlan szerelemről. És ha szerelmesek vagyunk, meg kell adni a módját. Ezzel a fogással ígérem, igazi oltár készül a „hús-krumpli” szerelmeseinek!

Hozzávalók

4 főre
A gremolatához
150 g
mirelit spenótpüré
2 csokor
friss petrezselyem
1 db
citrom reszelt héja
2 gerezd
fokhagyma
100 ml
extra szűz olívaolaj
A halhoz
500 g
harcsafilé bőr nélkül, nem beirdalva
100 g
liszt
300 ml
tej
2 ek
almaecet
2 db
tojás
1 tk
chiliszósz
1 tk
füstölt pirospaprika
só, cayenne bors
100 g
panko morzsa
100 g
durvára darált dió
A körethez (gratin dauphinois)
500 g
burgonya ( legjobb lenne desiré típusú )
150 ml
zsíros tej
140 ml
zsíros tejszín
1 gerezd
fokhagyma
2 ág
kakukkfű
szerecsendió
1 fej
salottahagyma
25 g
parmezán
só, bors
A gremolata összes hozzávalóját egy aprítógépbe vagy turmixgépbe tesszük, és krémesre zúzzuk. A krumplikat meghámozzuk, és vagy késsel, vagy gyaluval vagy géppel nagyjából 3 mm vastag szeletekre vágjuk. Bedobjuk egy lábasba, ráöntjük a tejet és ugyanannyi vizet, sózzuk és borsozzuk, mehet rá a kakukkfű és a reszelt szerecsendió is. Közepes vagy inkább alacsony lángon néhány percig előfőzzük a fűszeres tejben a krumplikat, majd egy kivajazott sütőtálba rakjuk őket szépen sorjában. Minden sort külön megsózunk és szerecsendiót reszelünk rá, majd mehet egy löttyintés a krumpli főzőfolyadékából. Ezt rétegről rétegre megismételjük, majd a végén megy rá a tejszín, a felkarikázott salottahagyma és a fokhagyma is. Jó adag parmezánt reszelünk rá és mehet a 180 fokos sütőbe, annyi időre amíg szép aranybarnára sül. Ez a krumpli nedvességtartalmától függően 20-40 perc lesz.
A harcsát szép formás kis csíkokra vágjuk és besózva állni hagyjuk 20 percig. Közben, ha nincs írónk,  megcsináljuk a speckó „író-pótlékot”, ehhez a tejbe öntjük az ecetet és kb. 15 percre félretesszük, hogy dolgozzon. Ha kész, azt fogjuk látni, hogy besűrűsödött a tej, az ecet összekapta, mint a citrom a szánkat, ha beleharapunk.  Ekkor beleütjük a tojásokat, és ízesítjük: mehet bele a só, füstölt pirospaprika, chiliszósz, cayenne bors.
A harcsadarabokat lisztbe forgatjuk és alaposan lerázzuk, hogy a kelleténél több liszt ne legyen rajtuk, majd mehetnek is a fűszeres-„írós” keverékbe, majd legvégül a fele-fele arányban összedobott diós-pankómorzsás keverékbe.  170 fokos olajban néhány perc alatt mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Közben gyakran forgassuk őket, hogy ne égjenek le. Ha kész tányérra teszünk egy barátságos adag rakott krumplit, mehet rá a hal és az egészet néhány gremolata pöttyel koronázzuk.Ha tetszett a harcsa receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Szürke harcsa diós bundában, tejszínes rakott burgonyával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept