A zsírszalonnát apró kockákra vágjuk és kiolvasztjuk a zsírját. A megtisztított, apróra vágott hagymát, és fokhagymát kb. 10 perc alatt lepirítjuk a kisült zsíron, majd félrehúzzuk a tűzről. Rátesszük a fűszerköményt, a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a felkockázott paradicsomot és paprikát, ráöntünk 1 l alaplevet, és felforraljuk.
Egy botmixerrel alaposan összeturmixoljuk, majd beletesszük a kockára vágott sertéshúst, és addig rotyogtatjuk alacsony lángon, amíg háromnegyedig meg nem főtt, majd jöhet bele a karikára vágott répa, fehérrépa, a felkockázott burgonya, a tarhonya, a babérlevél és a maradék alaplé. Felforraljuk, és addig főzzük, amíg a zöldségek és a tarhonya is megfőtt (kb. még 20-30 perc). Ellenőrizzük az ízét, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.
