Street Kitchen

Tarhonyássertésgulyás

Tarhonyás sertésgulyás

Hozzávalók
50 g
füstölt zsírszalonna
3 - 4 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
1.5 tk
fűszerkömény
3 ek
pirospaprika
só, bors
1 db
paradicsom
(kisebb)
1 db
paprika
(kisebb)
3 l
alaplé
500 g
sertéscomb
200 g
sárgarépa
150 g
fehérrépa
250 g
burgonya
75 g
rusztikus reszelt tarhonya
3 db
babérlevél
1 kis csokor
petrezselyem

Elkészítés

A zsírszalonnát apró kockákra vágjuk és kiolvasztjuk a zsírját. A megtisztított, apróra vágott hagymát, és fokhagymát kb. 10 perc alatt lepirítjuk a kisült zsíron, majd félrehúzzuk a tűzről. Rátesszük a fűszerköményt, a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a felkockázott paradicsomot és paprikát, ráöntünk 1 l alaplevet, és felforraljuk.

Egy botmixerrel alaposan összeturmixoljuk, majd beletesszük a kockára vágott sertéshúst, és addig rotyogtatjuk alacsony lángon, amíg háromnegyedig meg nem főtt, majd jöhet bele a karikára vágott répa, fehérrépa, a felkockázott burgonya, a tarhonya, a babérlevél és a maradék alaplé. Felforraljuk, és addig főzzük, amíg a zöldségek és a tarhonya is megfőtt (kb. még 20-30 perc). Ellenőrizzük az ízét, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.

www.streetkitchen.hu

Próbáltátok már nokedli helyett tarhonyával a gulyást? Ha nincs kedvetek maszatolni a nokedlivel, akkor mindenféleképpen próbáljátok ki így, ráadásul ezzel a botmixeres technikával olyan sűrű levet kaptok, hogy egy igazi brutál testes, tartalmas levest szürcsöltök majd. Személy szerint én így szeretem elkészíteni a gulyást.

Hozzávalók

4 - 6 főre
50 g
füstölt zsírszalonna
3 - 4 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
1.5 tk
fűszerkömény
3 ek
pirospaprika
só, bors
1 db
paradicsom
(kisebb)
1 db
paprika
(kisebb)
3 l
alaplé
500 g
sertéscomb
200 g
sárgarépa
150 g
fehérrépa
250 g
burgonya
75 g
rusztikus reszelt tarhonya
3 db
babérlevél
1 kis csokor
petrezselyem

A zsírszalonnát apró kockákra vágjuk és kiolvasztjuk a zsírját. A megtisztított, apróra vágott hagymát, és fokhagymát kb. 10 perc alatt lepirítjuk a kisült zsíron, majd félrehúzzuk a tűzről. Rátesszük a fűszerköményt, a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a felkockázott paradicsomot és paprikát, ráöntünk 1 l alaplevet, és felforraljuk.

Egy botmixerrel alaposan összeturmixoljuk, majd beletesszük a kockára vágott sertéshúst, és addig rotyogtatjuk alacsony lángon, amíg háromnegyedig meg nem főtt, majd jöhet bele a karikára vágott répa, fehérrépa, a felkockázott burgonya, a tarhonya, a babérlevél és a maradék alaplé. Felforraljuk, és addig főzzük, amíg a zöldségek és a tarhonya is megfőtt (kb. még 20-30 perc). Ellenőrizzük az ízét, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.

Ha tetszett a Tarhonyás sertésgulyás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept