A tárkonyos gombaleves első lépéseként közepes lángon zsírt hevítünk egy lábasban, majd lepirítjuk benne a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Felöntjük kb. 150 ml vízzel, majd beletesszük a paprikakrémet, a sűrített paradicsomot és a tárkonyt is. Erős lángon főzzük, hogy a hagyma minél pépesebbre főjön, addig, míg szinte az összes vizet elfövi az alapunk. Ekkor újra felöntjük egy kevés vízzel, és ismét elfőzzük a levét.
Hozzáadjuk a 0,5 cm-es karikára vágott répát és fehérrépát, majd további 1 perc pirítás után a felszeletelt gombát is. Felöntjük kb. 1,5 l vízzel, és amikor felforrt, sózzuk, borsozzuk és a tetejére szórjuk a fűszerpaprikát. Ne keverjük el, hagyjuk, hogy a paprika színe kioldódjon a zsírban. Lassú tűzön főzzük kb. 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Egy keverőtálba tesszük a tejfölt és a lisztet, habverővel elkeverjük, majd hozzákanalazunk 2 evőkanálnyit a levesből. Csomómentesre keverjük a habarást, és lassan a leveshez csorgatjuk. Egyet még forralunk rajta, majd levesszük a tűzhelyről, és tálalunk!

- Elkészítési idő: 45 perc