Street Kitchen

Tavaszicsirkeleves

Tavaszi csirkeleves

Hozzávalók
2 ek
olívaolaj
1 db
csirkemell
só, bors
1 fej
salottahagyma apróra vágva
4 gerezd
fokhagyma felszeletelve
1 szál
répa
(nagyobb)
2 szál
zellerszár
1 kis csokor
zöldspárga
300 g
fagyasztott zöldborsó
3 l
zöldségalaplé
1 csokor
friss koriander
1 csokor
friss petrezselyem
1 csokor
friss bazsalikom
0.5 db
citrom leve

Elkészítés

Az olívaolajon magas hőmérsékleten megpirítjuk a felkockázott, sózott, borsozott csirkemellet, majd kiszedjük. Ugyanabban az edényben üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd rárakjuk a kis darabokra vágott répát és zellert, felöntjük az alaplével, felforraljuk, és 10 percig rotyogtatjuk. Közben a spárga fás részét levágjuk, a többi részt kis darabokra vágjuk, a zsenge végeit pedig félrerakjuk, mert az csak a végén kerül bele. Beletesszük a levesbe a borsóval együtt, és további 10 percig főzzük. Mielőtt elzárnánk, mehetnek bele a felaprított zöld fűszerek és a félretett spárga. Belefacsarjuk a citromlevet, és kész is.

Tavaszi csirkeleves

www.streetkitchen.hu

Igazi tavaszi csirkés zöldségleves! A rengeteg zöld fűszertől, citromtól pedig szuperfriss az egész, és nagyon egészséges.

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

Hozzávalók

4 - 6 főre
2 ek
olívaolaj
1 db
csirkemell
só, bors
1 fej
salottahagyma apróra vágva
4 gerezd
fokhagyma felszeletelve
1 szál
répa
(nagyobb)
2 szál
zellerszár
1 kis csokor
zöldspárga
300 g
fagyasztott zöldborsó
3 l
zöldségalaplé
1 csokor
friss koriander
1 csokor
friss petrezselyem
1 csokor
friss bazsalikom
0.5 db
citrom leve

Az olívaolajon magas hőmérsékleten megpirítjuk a felkockázott, sózott, borsozott csirkemellet, majd kiszedjük. Ugyanabban az edényben üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd rárakjuk a kis darabokra vágott répát és zellert, felöntjük az alaplével, felforraljuk, és 10 percig rotyogtatjuk. Közben a spárga fás részét levágjuk, a többi részt kis darabokra vágjuk, a zsenge végeit pedig félrerakjuk, mert az csak a végén kerül bele. Beletesszük a levesbe a borsóval együtt, és további 10 percig főzzük. Mielőtt elzárnánk, mehetnek bele a felaprított zöld fűszerek és a félretett spárga. Belefacsarjuk a citromlevet, és kész is.

Tavaszi csirkeleves

Ha tetszett a tavaszi csirkeleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése