Street food

Tejfölhabossajtroló

Tejfölhabos sajtroló

Hozzávalók
A habhoz
150 ml
tejföl
100 ml
habtejszín
20 g
parmezán
A tésztához
1 ek
olaj
1 csomag
leveles tészta
1 db
tojás
1 ek
szezámmag
A rolók végeire
50 g
trappista sajt
A hagyományos tejfölhabhoz
4 db
zselatinlap
100 ml
tejföl
20 g
parmezán
150 ml
habtejszín

Elkészítés

A tejfölhabos sajtroló elkészítéséhez először a habot készítjük el, amihez a tejfölt és a tejszínt egy lábasban forróra melegítjük, majd hozzáadjuk a lehető legfinomabbra reszelt a parmezánt. Kis lángon folyamatosan keverjük, amíg a sajt elolvad. Ízlés szerint sózzuk, majd a mixünket leszűrjük egy sűrű szövésű szűrőn keresztül. Ez nagyon fontos, különben eltömődhet a habszifon.

A keveréket a szifonba töltjük, amit lehűtünk a hűtőben, majd rátekerünk két habpatront. A sütőcsöveket közben enyhén beolajozzuk.

A leveles tésztánkat a hosszabbik oldala mentén 6-8 darab 1,5-2 cm-es csíkra vágjuk. Egyesével úgy tekerjük őket az előkészített csövekre, hogy a tekerések enyhén fedjék egymást. A tésztákat egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk a szezámmaggal.

200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük őket, majd mielőtt leszedjük a csövekről, hagyjuk kicsit hűlni. A habot közvetlenül kínálás előtt nyomjuk a tésztákba, mert hamar összeesik, a rolók két végét pedig a lereszelt trappistába mártjuk.

Hagyományos tejfölhab

Ha nincs szifonod, hagyományos tejfölhabot is készíthetsz, amihez a zselatint hideg vízben hidratáljuk. A tejfölt egy lábasban felmelegítjük a parmezánnal és ízlés szerint sóval, majd felforraljuk a zselatinnal, és félretesszük kihűlni.

A habtejszínt felverjük, összeforgatjuk a szoba-hőmérsékletű keverékkel, majd kb. 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Amikor a massza már nem folyós, habzsákba tesszük, és megtöltjük vele a rolókat. Itt annyit nyerünk, hogy nem kötelező azonnal elfogyasztani.

tejfölhabos sajtroló
Tejfölhabos sajtroló

Elkészítési idő: kb. 60 perc

www.streetkitchen.hu

Azt szögezzük le, hogy ehhez a verzióhoz szükség lesz pár eszközre, de ha valaha te, az anyukád, a nagymamád vagy a szomszéd néni már csinált ilyet, akkor minden bizonnyal van a környezetedben például sütőcső. Nem nagy ördöngösség, csak egy-két dologra kell odafigyelni, és máris hozza a soha el nem múló retró életérzést.

Hozzávalók

6 - 8 darabhoz
A habhoz
150 ml
tejföl
100 ml
habtejszín
20 g
parmezán
A tésztához
1 ek
olaj
1 csomag
leveles tészta
1 db
tojás
1 ek
szezámmag
A rolók végeire
50 g
trappista sajt
A hagyományos tejfölhabhoz
4 db
zselatinlap
100 ml
tejföl
20 g
parmezán
150 ml
habtejszín

A tejfölhabos sajtroló elkészítéséhez először a habot készítjük el, amihez a tejfölt és a tejszínt egy lábasban forróra melegítjük, majd hozzáadjuk a lehető legfinomabbra reszelt a parmezánt. Kis lángon folyamatosan keverjük, amíg a sajt elolvad. Ízlés szerint sózzuk, majd a mixünket leszűrjük egy sűrű szövésű szűrőn keresztül. Ez nagyon fontos, különben eltömődhet a habszifon.

A keveréket a szifonba töltjük, amit lehűtünk a hűtőben, majd rátekerünk két habpatront. A sütőcsöveket közben enyhén beolajozzuk.

A leveles tésztánkat a hosszabbik oldala mentén 6-8 darab 1,5-2 cm-es csíkra vágjuk. Egyesével úgy tekerjük őket az előkészített csövekre, hogy a tekerések enyhén fedjék egymást. A tésztákat egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk a szezámmaggal.

200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük őket, majd mielőtt leszedjük a csövekről, hagyjuk kicsit hűlni. A habot közvetlenül kínálás előtt nyomjuk a tésztákba, mert hamar összeesik, a rolók két végét pedig a lereszelt trappistába mártjuk.

Hagyományos tejfölhab

Ha nincs szifonod, hagyományos tejfölhabot is készíthetsz, amihez a zselatint hideg vízben hidratáljuk. A tejfölt egy lábasban felmelegítjük a parmezánnal és ízlés szerint sóval, majd felforraljuk a zselatinnal, és félretesszük kihűlni.

A habtejszínt felverjük, összeforgatjuk a szoba-hőmérsékletű keverékkel, majd kb. 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Amikor a massza már nem folyós, habzsákba tesszük, és megtöltjük vele a rolókat. Itt annyit nyerünk, hogy nem kötelező azonnal elfogyasztani.

tejfölhabos sajtroló
Tejfölhabos sajtroló

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Ha tetszett a Tejfölhabos sajtroló receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept