Húsételek

Tejfölöscsirkepaprikás

Tejfölös csirkepaprikás

Hozzávalók
80 g
sertészsír
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 db
tv-paprika
(90 g/db)
1 db
paradicsom
(110 g/db)
2 db
babérlevél
1 mk
egész kömény
1 db
egész csirke
(kb. 1,7 kg)
30 g
pritaminpaprika-krém
30 g
daráltpaprika-krém
1 ek
fűszerpaprika
só, bors
A habaráshoz
175 g
tejföl
1 ek
finomliszt

Elkészítés

Így készül a tejfölös csirkepaprikás.

A zsírt egy lábasban felmelegítjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk finomra vágott paprikát és paradicsomot, a babérlevelet, a köményt, és további 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az alkatrészekre szedett csirkét, és közepesen erős hőfokon lepirítjuk. 

Rákanalazzuk a kétféle paprikakrémet, a fűszerpaprikát, sózzuk és borsozzuk. Átkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy a csirkék éppenhogy kilógjanak a szaftből. Én 800 ml vízzel öntöttem fel, de ez függ a hústól. Közepes hőfokon kb. 50 percig főzzük. 

A tejfölben elkeverjük a lisztet, kanalazunk rá 2 merőkanállal a szaftból, csomómentesre keverjük, és besűrítjük vele a paprikást. További 1 percig forraljuk, majd tetszőleges körettel és savanyúsággal tálaljuk.

tejfolos-csirkepaprikas-1 (1)
Tejfölös csirkepaprikás (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 20 perc

Még több tejfölös receptre éheztek? Van bőven, figyeljetek csak!

Párolt báránycsülök navarin módra bébizöldségekkel

Házi bagel szendvics sajtos, tépett csirkés töltelékkel

Zöldborsós ricottakrémes pirítós buggyantott tojással

www.streetkitchen.hu

A tejfölös uborkasaláta se kutya, de a tejfölös csirkepaprikás azért… na! És együtt a kettő meg…

Hozzávalók

6 főre
80 g
sertészsír
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 db
tv-paprika
(90 g/db)
1 db
paradicsom
(110 g/db)
2 db
babérlevél
1 mk
egész kömény
1 db
egész csirke
(kb. 1,7 kg)
30 g
pritaminpaprika-krém
30 g
daráltpaprika-krém
1 ek
fűszerpaprika
só, bors
A habaráshoz
175 g
tejföl
1 ek
finomliszt

Így készül a tejfölös csirkepaprikás.

A zsírt egy lábasban felmelegítjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk finomra vágott paprikát és paradicsomot, a babérlevelet, a köményt, és további 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az alkatrészekre szedett csirkét, és közepesen erős hőfokon lepirítjuk. 

Rákanalazzuk a kétféle paprikakrémet, a fűszerpaprikát, sózzuk és borsozzuk. Átkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy a csirkék éppenhogy kilógjanak a szaftből. Én 800 ml vízzel öntöttem fel, de ez függ a hústól. Közepes hőfokon kb. 50 percig főzzük. 

A tejfölben elkeverjük a lisztet, kanalazunk rá 2 merőkanállal a szaftból, csomómentesre keverjük, és besűrítjük vele a paprikást. További 1 percig forraljuk, majd tetszőleges körettel és savanyúsággal tálaljuk.

tejfolos-csirkepaprikas-1 (1)
Tejfölös csirkepaprikás (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 20 perc

Még több tejfölös receptre éheztek? Van bőven, figyeljetek csak!

Párolt báránycsülök navarin módra bébizöldségekkel

Házi bagel szendvics sajtos, tépett csirkés töltelékkel

Zöldborsós ricottakrémes pirítós buggyantott tojással

Ha tetszett a tejfölös csirkepaprikás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése