Így készül a tejfölös csirkepaprikás.
A zsírt egy lábasban felmelegítjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk finomra vágott paprikát és paradicsomot, a babérlevelet, a köményt, és további 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az alkatrészekre szedett csirkét, és közepesen erős hőfokon lepirítjuk.
Rákanalazzuk a kétféle paprikakrémet, a fűszerpaprikát, sózzuk és borsozzuk. Átkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy a csirkék éppenhogy kilógjanak a szaftből. Én 800 ml vízzel öntöttem fel, de ez függ a hústól. Közepes hőfokon kb. 50 percig főzzük.
A tejfölben elkeverjük a lisztet, kanalazunk rá 2 merőkanállal a szaftból, csomómentesre keverjük, és besűrítjük vele a paprikást. További 1 percig forraljuk, majd tetszőleges körettel és savanyúsággal tálaljuk.

- Elkészítési idő: 1 óra 20 perc
Még több tejfölös receptre éheztek? Van bőven, figyeljetek csak!
Párolt báránycsülök navarin módra bébizöldségekkel