Pizza

Tejfölös-kolbászos-babospizza

Tejfölös-kolbászos-babos pizza

Hozzávalók
A tésztához
500 ml
víz
20 g
kristálycukor
7 g
szárított élesztő
1 ek
olívaolaj + a kelesztéshez
800 g
00-s liszt + a formázáshoz
15 g
A feltéthez
300 g
tejföl
3 ág
rozmaring
só, bors
50 ml
víz
1 ek
olívaolaj
2 db
mozzarella
200 g
füstölt scamorza vagy füstölt trappista
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 konzerv
vörösbab
(400 g-os kiszerelés)
100 g
szeletelt kolbász

Elkészítés

A langyos vízben elkeverjük a cukrot, az élesztőt és az olívaolajat, majd félretesszük, addig kimérjük a lisztet és beletesszük a sót. Hozzáöntjük az élesztős vizet, majd egy robotgéppel alaposan kidagasztjuk. Nagy tálba vagy műanyag zacskóba helyezzük, amit előtte alaposan kiolajozunk, aztán 1-2 napra a hűtőbe helyezzük, úgynevezett lassú kelesztésre.

Felhasználás előtt legalább 2 órával kivesszük a hűtőből és 6 egyenlő részre porciózzuk fel. Lefedve hagyjuk kelni. A pizzasütőt állítsuk nagy fokozatra és minimum 30 percig hagyjuk üresen járni, hogy a kő és az egész készülék a lehető legforróbbra melegedjen.

A tejfölben elkeverjük a finomra aprított rozmaringot, sózzuk, borsozzuk, hígítjuk egy kevés vízzel és belekeverjük az olívaolajat is. 

A tésztát lisztezett felületen kézzel kinyújtjuk, majd megkenjük a tejföllel. Jöhet rá pár mozzarelladarab, néhány szelet füstölt sajt, aztán a félfőre vágott lila hagyma, az átszűrt és átmosott vörösbab és végül pár szelet kolbász. 

A sütőbe helyezzük a pizzát és egyszer-kétszer forgatva rajta nagyjából 2-3 perc alatt készre sütjük.

  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Kelesztési idő: minimum 24 óra
babos pizza
Tejfölös-kolbászos-babos pizza (Fotó: Street Kitchen)

Még több cuccos pizza:

Magyaros grillezett pizzetta

Burgonyafeltétes pizza

Calabrese pizza

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Nyilvánvalóan a sütőtől nagyban függ az, hogy mennyi ideig kell sütnünk a pizzánkat. Jelen esetben, mivel egy nyílt lángos pizzasütőt használunk, 2-3 perc alatt kész is ez a verzió.

Hozzávalók

5 - 6 pizzához
A tésztához
500 ml
víz
20 g
kristálycukor
7 g
szárított élesztő
1 ek
olívaolaj + a kelesztéshez
800 g
00-s liszt + a formázáshoz
15 g
A feltéthez
300 g
tejföl
3 ág
rozmaring
só, bors
50 ml
víz
1 ek
olívaolaj
2 db
mozzarella
200 g
füstölt scamorza vagy füstölt trappista
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 konzerv
vörösbab
(400 g-os kiszerelés)
100 g
szeletelt kolbász

A langyos vízben elkeverjük a cukrot, az élesztőt és az olívaolajat, majd félretesszük, addig kimérjük a lisztet és beletesszük a sót. Hozzáöntjük az élesztős vizet, majd egy robotgéppel alaposan kidagasztjuk. Nagy tálba vagy műanyag zacskóba helyezzük, amit előtte alaposan kiolajozunk, aztán 1-2 napra a hűtőbe helyezzük, úgynevezett lassú kelesztésre.

Felhasználás előtt legalább 2 órával kivesszük a hűtőből és 6 egyenlő részre porciózzuk fel. Lefedve hagyjuk kelni. A pizzasütőt állítsuk nagy fokozatra és minimum 30 percig hagyjuk üresen járni, hogy a kő és az egész készülék a lehető legforróbbra melegedjen.

A tejfölben elkeverjük a finomra aprított rozmaringot, sózzuk, borsozzuk, hígítjuk egy kevés vízzel és belekeverjük az olívaolajat is. 

A tésztát lisztezett felületen kézzel kinyújtjuk, majd megkenjük a tejföllel. Jöhet rá pár mozzarelladarab, néhány szelet füstölt sajt, aztán a félfőre vágott lila hagyma, az átszűrt és átmosott vörösbab és végül pár szelet kolbász. 

A sütőbe helyezzük a pizzát és egyszer-kétszer forgatva rajta nagyjából 2-3 perc alatt készre sütjük.

  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Kelesztési idő: minimum 24 óra
babos pizza
Tejfölös-kolbászos-babos pizza (Fotó: Street Kitchen)

Még több cuccos pizza:

Magyaros grillezett pizzetta

Burgonyafeltétes pizza

Calabrese pizza

Ha tetszett a Tejfölös-kolbászos-babos pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept