A langyos vízben elkeverjük a cukrot, az élesztőt és az olívaolajat, majd félretesszük, addig kimérjük a lisztet és beletesszük a sót. Hozzáöntjük az élesztős vizet, majd egy robotgéppel alaposan kidagasztjuk. Nagy tálba vagy műanyag zacskóba helyezzük, amit előtte alaposan kiolajozunk, aztán 1-2 napra a hűtőbe helyezzük, úgynevezett lassú kelesztésre.
Felhasználás előtt legalább 2 órával kivesszük a hűtőből és 6 egyenlő részre porciózzuk fel. Lefedve hagyjuk kelni. A pizzasütőt állítsuk nagy fokozatra és minimum 30 percig hagyjuk üresen járni, hogy a kő és az egész készülék a lehető legforróbbra melegedjen.
A tejfölben elkeverjük a finomra aprított rozmaringot, sózzuk, borsozzuk, hígítjuk egy kevés vízzel és belekeverjük az olívaolajat is.
A tésztát lisztezett felületen kézzel kinyújtjuk, majd megkenjük a tejföllel. Jöhet rá pár mozzarelladarab, néhány szelet füstölt sajt, aztán a félfőre vágott lila hagyma, az átszűrt és átmosott vörösbab és végül pár szelet kolbász.
A sütőbe helyezzük a pizzát és egyszer-kétszer forgatva rajta nagyjából 2-3 perc alatt készre sütjük.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Kelesztési idő: minimum 24 óra
