Az uborkát vékonyra szeleteljük vagy legyaluljuk, alaposan besózzuk, és félretesszük. Fél liter hideg vízben elkeverjük a cukrot, az ecetet és a zúzott fokhagymát, majd a salátalevet az uborkára öntjük, és hagyjuk állni egy keveset. Tálaláskor krémesre kevert tejfölt teszünk rá, és megszórjuk a fűszerekkel.
Rántott, rakott és még rengeteg magyaros klasszikus mellé a legjobb dolog, amit el tudunk képzelni, az egy jófajta tejfölös ubisali. Most megmutatom nektek, én hogyan készítem.
Hozzávalók
2 - 4 adag
1 db
kígyóuborka
(kb. 300 g)
3 csipet
só
3 púpozott ek
porcukor
2 - 3 ek
10%-os ételecet
2 - 3 gerezd
fokhagyma
3 - 4 ek
tejföl
bors
pirospaprika
Az uborkát vékonyra szeleteljük vagy legyaluljuk, alaposan besózzuk, és félretesszük. Fél liter hideg vízben elkeverjük a cukrot, az ecetet és a zúzott fokhagymát, majd a salátalevet az uborkára öntjük, és hagyjuk állni egy keveset. Tálaláskor krémesre kevert tejfölt teszünk rá, és megszórjuk a fűszerekkel.
Ha tetszett a tejfölös uborkasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!