Húsételek

Tejszínes-chiliscsirke-extráncsíp!

Tejszínes-chilis csirke - extrán csíp!

Hozzávalók
500 g
csirkemellfilé
6 db
friss chili
1 fej
vöröshagyma (kicsi)
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
sűrített paradicsom
1 csokor
friss koriander
250 g
bulgur
1 db
lime
só, bors
olívaolaj
300 ml
habtejszín

Elkészítés
A bulgurt sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A chiliket kimagozzuk (én egy kicsit átmostam vízzel, és még így is iszonyú csípős lett :D). A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és 2 evőkanál olívaolajon aranybarnára sütjük, majd kivesszük. Ugyanabban a serpenyőben elkezdjük pirítani a felszeletelt chilit.
image does not exist
Rádobjuk a felszeletelt hagymát, fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. 2 percig pirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel. Lassú tűzön felforraljuk, majd 2-3 percig rotyogtatjuk. Beletesszük az elősütött csirkemelleket és további 5 percig főzzük. A végén belefacsarjuk fél lime levét. A bulgurt sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, ráfacsarjuk fél lime levét és megszórjuk a felaprított korianderrel. A csirkemellet ezzel a körettel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Az van, hogy a szerkesztőség fele szerint ez a chilimennyiség simán elmegy, viszont a többiek szerint brutálisan csípős volt. :D Mivel chilis csirkéről beszélünk, egyértelmű, hogy egy csípős ételről van szó, szóval ha nem bírjátok az erőset, felezzétek a chili mennyiségét! :D A korianderes bulgur pedig frissíti az egészet.

Hozzávalók

2 főre
500 g
csirkemellfilé
6 db
friss chili
1 fej
vöröshagyma (kicsi)
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
sűrített paradicsom
1 csokor
friss koriander
250 g
bulgur
1 db
lime
só, bors
olívaolaj
300 ml
habtejszín
A bulgurt sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A chiliket kimagozzuk (én egy kicsit átmostam vízzel, és még így is iszonyú csípős lett :D). A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és 2 evőkanál olívaolajon aranybarnára sütjük, majd kivesszük. Ugyanabban a serpenyőben elkezdjük pirítani a felszeletelt chilit.
image does not exist
Rádobjuk a felszeletelt hagymát, fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. 2 percig pirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel. Lassú tűzön felforraljuk, majd 2-3 percig rotyogtatjuk. Beletesszük az elősütött csirkemelleket és további 5 percig főzzük. A végén belefacsarjuk fél lime levét. A bulgurt sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, ráfacsarjuk fél lime levét és megszórjuk a felaprított korianderrel. A csirkemellet ezzel a körettel tálaljuk.

Ha tetszett a Tejszínes-chilis csirke - extrán csíp! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept