Pékség

Teljeskiőrlésűbagel

Teljes kiőrlésű bagel

Hozzávalók
A lekenéshez
A bagelhez
450 ml
meleg víz
2 tk
szárított élesztő
300 g
liszt vagy kenyérliszt
300 g
teljes kiőrlésű liszt
2 csipet
3 ek
olívaolaj
A főzéshez
víz
2 ek
méz
2 tk
szódabikarbóna
1 db
tojás
A bagel „fűszerkeverékhez” (bagel spice mix)
2 ek
szezámmag
2 ek
fekete szezámmag
1 ek
mák
1 ek
füstölt maldon só vagy bármilyen nagy szemű tengeri só
1 ek
vöröshagymapehely

Elkészítés

A vízben elkeverjük az élesztőt, és hagyjuk, hogy egy kicsit feléledjen. Ha ez megtörtént, az összes többi hozzávalóval összekeverjük, és kidagasztjuk a tésztát. Lefedjük és hagyjuk kelni 1 órát. Ezután 6 gombócot formázunk belőle, és egy tepsin hagyjuk lefedve fél órát kelni. Ezután egy lyukat csinálunk a közepébe az ujjunkkal, és kicsit kitágítjuk. 

Enyhén lobogó vízbe rakjuk a mézet és a szódabikarbónát, és mehet bele a tészta is. Figyeljünk, mert meg fognak nőni, így ha nem elég nagy az edényünk, csak egyesével főzzük, oldalanként 1-1 percig. Ezután egy tepsire tesszük, és lekenjük a tojással. A fűszerkeverék hozzávalóit összekeverjük, és megszórjuk vele a bagelek tetejét. 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

www.streetkitchen.hu

„Minden nap egy bagel, az orvost távol tartja!” Bár a mondás nem így szól, de szólhatna! Ez a legkedvencebb péksütim, amit leginkább lazaccal, krémsajttal és salátával felturbózva szoktak tálalni. Bónuszként megmutatom a külföldön híres-neves „bagel spice mixet” is, amit nemcsak erre, hanem pogácsára, avokádós pirítósra, tojásra, lecsóra is szórhattok.

Hozzávalók

6 közepes darabhoz
A lekenéshez
A bagelhez
450 ml
meleg víz
2 tk
szárított élesztő
300 g
liszt vagy kenyérliszt
300 g
teljes kiőrlésű liszt
2 csipet
3 ek
olívaolaj
A főzéshez
víz
2 ek
méz
2 tk
szódabikarbóna
1 db
tojás
A bagel „fűszerkeverékhez” (bagel spice mix)
2 ek
szezámmag
2 ek
fekete szezámmag
1 ek
mák
1 ek
füstölt maldon só vagy bármilyen nagy szemű tengeri só
1 ek
vöröshagymapehely

A vízben elkeverjük az élesztőt, és hagyjuk, hogy egy kicsit feléledjen. Ha ez megtörtént, az összes többi hozzávalóval összekeverjük, és kidagasztjuk a tésztát. Lefedjük és hagyjuk kelni 1 órát. Ezután 6 gombócot formázunk belőle, és egy tepsin hagyjuk lefedve fél órát kelni. Ezután egy lyukat csinálunk a közepébe az ujjunkkal, és kicsit kitágítjuk. 

Enyhén lobogó vízbe rakjuk a mézet és a szódabikarbónát, és mehet bele a tészta is. Figyeljünk, mert meg fognak nőni, így ha nem elég nagy az edényünk, csak egyesével főzzük, oldalanként 1-1 percig. Ezután egy tepsire tesszük, és lekenjük a tojással. A fűszerkeverék hozzávalóit összekeverjük, és megszórjuk vele a bagelek tetejét. 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Ha tetszett a Teljes kiőrlésű bagel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept