Fantasztikus desszertek

Tempurásalmaangolkrémmel

Tempurás alma angol krémmel

Hozzávalók
2 db
alma
pár csipet fahéj
bő olaj a sütéshez
Az angol krémhez
200 ml
tej
(3,5%-os)
80 g
porcukor
1 rúd
vanília
7 db
tojássárgája
A tempurához
100 g
rizsliszt
80 g
liszt
200 - 250 ml
sör
(jéghideg)
20 ml
vodka
(jéghideg)
0.5 tk
sütőpor
1 tk
méz
400 ml
habtejszín
(30%-os)

Elkészítés

Az angol krémhez a habtejszínt, a tejet, a porcukrot és a vaníliarúd kikapart magjait felmelegítjük egy lábasban. A tojássárgájákat egy vízgőz feletti habüstbe (a víz ne érjen az aljához!) tesszük, és folyamatos keverés közben, fokozatosan hozzáöntjük a tejes mixünket. Továbbra is folyamatosan kevergetve addig főzzük a krémet, amíg a maghőmérő szerint eléri a 85 fokot. Ezután amilyen gyorsan csak tudjuk, lehűtjük.

A tempura hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd a kicsumázott, kb. 0,5 cm vastagságúra vágott almát belemártjuk, és bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőn vagy rácson lecsepegtetjük. A hideg angol krémet egy tányérba merjük, 1 csipet fahéjjal megszórjuk a tetejét, majd teszünk rá az almából.

www.streetkitchen.hu

Ez egy nagyon egyszerű recept, de annál finomabb! Pont olyan, amivel lenyűgözhetitek a párotokat egy romantikus vacsi lezárásaként. Az angol krémmel nem lehet mellélőni, szerintem mindenki szereti, a kívül ropogós, belül puha tempurás alma tökéletes kiegészítője.

Hozzávalók

4 adaghoz
2 db
alma
pár csipet fahéj
bő olaj a sütéshez
Az angol krémhez
200 ml
tej
(3,5%-os)
80 g
porcukor
1 rúd
vanília
7 db
tojássárgája
A tempurához
100 g
rizsliszt
80 g
liszt
200 - 250 ml
sör
(jéghideg)
20 ml
vodka
(jéghideg)
0.5 tk
sütőpor
1 tk
méz
400 ml
habtejszín
(30%-os)

Az angol krémhez a habtejszínt, a tejet, a porcukrot és a vaníliarúd kikapart magjait felmelegítjük egy lábasban. A tojássárgájákat egy vízgőz feletti habüstbe (a víz ne érjen az aljához!) tesszük, és folyamatos keverés közben, fokozatosan hozzáöntjük a tejes mixünket. Továbbra is folyamatosan kevergetve addig főzzük a krémet, amíg a maghőmérő szerint eléri a 85 fokot. Ezután amilyen gyorsan csak tudjuk, lehűtjük.

A tempura hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd a kicsumázott, kb. 0,5 cm vastagságúra vágott almát belemártjuk, és bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőn vagy rácson lecsepegtetjük. A hideg angol krémet egy tányérba merjük, 1 csipet fahéjjal megszórjuk a tetejét, majd teszünk rá az almából.

Ha tetszett a Tempurás alma angol krémmel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept