Szendvics

Tépettcsirkecombosciabatta

Tépett csirkecombos ciabatta

Hozzávalók
1 - 2 ek
vaj
A rubhoz
0.5 ek
őrölt római kömény
0.5 ek
őrölt koriandermag
0.5 ek
barna cukor
0.5 ek
füstölt só
0.5 tk
kurkuma
0.5 tk
fokhagyma granulátum
0.5 tk
hagymapor
0.5 tk
tört bors
0.5 tk
őrölt kardamom
0.5 tk
chilipehely
1 tk
füstölt fűszerpaprika
A szendvicshez
4 db
kápia paprika
4 db
csirkecomb
1 db
kígyóuborka
(nagyobb)
150 g
görög joghurt
1 ek
olívaolaj
1 csokor
friss koriander
só, bors
4 db
ciabatta
70 g
vörös cheddar

Elkészítés

A kápia paprikákat 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre, majd egy dobozba rakjuk őket, lefedjük 15 percre, és eltávolítjuk a héját és a magjait. 

A rubhoz összekeverjük a fűszereket, majd jól beledörzsöljük a csirkecombokba. A húsokat 120 fokra előmelegített sütőbe tesszük 4 órára (2 óra elteltével átfordítjuk a combokat a másik oldalukra) a rácsra, a rács és a combok alá pedig egy tepsit helyezünk, 400 ml vizet öntve bele. Amikor kész a csirke, a húst lefejtjük a csontról, és szálaira tépkedjük. 

Tépett csirkecombos ciabatta

A tepsiben összegyűlt húsnedvet és vizet addig forraljuk, amíg kb 100 ml marad belőle, azután a húsra öntjük.

A kígyóuborkát lereszeljük, besózzuk és egy szűrőben hagyjuk állni kb. 15 percet, majd kinyomkodjuk belőle a levet, hozzákeverjük a joghurtot, az olívaolajat, 2 evőkanálnyi aprított friss koriandert, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A ciabattákat félbevágjuk megkenjük vékonyan vajjal, és egy grillserpenyőben aranybarnára pirítjuk, még melegen eloszlatjuk a reszelt sajtot az aljukon, rátesszük a tzatzikit, a kápiát, a húst, megszórjuk korianderrel, végül rátesszük a tetőket, és fogyasztjuk.

www.streetkitchen.hu

Ki ne szeretné a tépett húsos szendókat?! Én nagyon bírom, szóval mutatok is nektek egy korianderes-tzatzikis tépett csirkés szenyót, és ami még jobban feldobja, az a saját készítésű „rub”, azaz szárazpác, amit más húsnál is simán bevethettek!

Hozzávalók

4 főre
1 - 2 ek
vaj
A rubhoz
0.5 ek
őrölt római kömény
0.5 ek
őrölt koriandermag
0.5 ek
barna cukor
0.5 ek
füstölt só
0.5 tk
kurkuma
0.5 tk
fokhagyma granulátum
0.5 tk
hagymapor
0.5 tk
tört bors
0.5 tk
őrölt kardamom
0.5 tk
chilipehely
1 tk
füstölt fűszerpaprika
A szendvicshez
4 db
kápia paprika
4 db
csirkecomb
1 db
kígyóuborka
(nagyobb)
150 g
görög joghurt
1 ek
olívaolaj
1 csokor
friss koriander
só, bors
4 db
ciabatta
70 g
vörös cheddar

A kápia paprikákat 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre, majd egy dobozba rakjuk őket, lefedjük 15 percre, és eltávolítjuk a héját és a magjait. 

A rubhoz összekeverjük a fűszereket, majd jól beledörzsöljük a csirkecombokba. A húsokat 120 fokra előmelegített sütőbe tesszük 4 órára (2 óra elteltével átfordítjuk a combokat a másik oldalukra) a rácsra, a rács és a combok alá pedig egy tepsit helyezünk, 400 ml vizet öntve bele. Amikor kész a csirke, a húst lefejtjük a csontról, és szálaira tépkedjük. 

Tépett csirkecombos ciabatta

A tepsiben összegyűlt húsnedvet és vizet addig forraljuk, amíg kb 100 ml marad belőle, azután a húsra öntjük.

A kígyóuborkát lereszeljük, besózzuk és egy szűrőben hagyjuk állni kb. 15 percet, majd kinyomkodjuk belőle a levet, hozzákeverjük a joghurtot, az olívaolajat, 2 evőkanálnyi aprított friss koriandert, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A ciabattákat félbevágjuk megkenjük vékonyan vajjal, és egy grillserpenyőben aranybarnára pirítjuk, még melegen eloszlatjuk a reszelt sajtot az aljukon, rátesszük a tzatzikit, a kápiát, a húst, megszórjuk korianderrel, végül rátesszük a tetőket, és fogyasztjuk.

Ha tetszett a Tépett csirkecombos ciabatta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept