Pizza

Tepsispizzagolyóksajtos-paradicsomosmártogatóssal

Tepsis pizzagolyók sajtos-paradicsomos mártogatóssal

Hozzávalók
80 g
vaj
A tésztához
250 ml
langyos víz
1 tk
cukor
25 g
élesztő
400 g
liszt
2 ek
olaj
A sajtos réteghez
240 g
sajtos szendvicskrém
1 tk
fokhagyma-granulátum
80 g
majonéz
só, bors
60 g
parmezán
90 g
mozzarella
A paradicsomos réteghez
200 ml
paradicsomszósz
só, bors
1 csipet
chili
3 tk
oregánó
A fűszeres vajhoz
0.5 csokor
petrezselyem
2 tk
fokhagymapor
1 tk
oregánó
A tetejére
60 g
parmezán
90 g
mozzarella
40 g
paprikás szalámi

Elkészítés

A pizzagolyók tésztájához langyos vízbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Ezután egy nagy keverőtálba mehet a liszt, só és az olaj, elkeverjük, majd ha felfutott az élesztő, hozzáöntjük a liszthez, és sima tésztává dagasztjuk. Megszórjuk egy kevés liszttel, és lefedve 20 percig kelesztjük.

Egy tálban kikeverjük a sajtos szendvicskrémet a fokhagyma-granulátummal, a majonézzel, sóval és borssal. Belereszeljük a sajtokat, majd elkeverjük. Egy másik tálban kikeverjük a paradicsomszószt sóval, borssal, a chilivel és az oregánóval. Egy gyorsforralóban felolvasztjuk a vajat, majd beleszórjuk az aprított petrezselymet, a fokhagymaport és az oregánót, elkeverjük, majd félretesszük.

@streetkitchenhu Tepsis pizzagolyók sajtos-paradicsomos mártogatóssal 🍕 #szponzoralttartalom #tihanyfriss #újdonság #szendvicskrém #mártogatóssajtból #foodie #tiktokfood #foryou #nekedbe #fyp #foryoupage #streetkitchen #pizza @horvatadi0 ♬ Pizza Party - Syd Dale

Mikor megkelt a tészta, picit még átdolgozzuk a kezünkkel, majd 10-12 felé vágjuk és kis golyókat formázunk, amiket egy sütőbe rakható serpenyő szélébe elkezdünk körberakni minimális távolsággal köztük. Ezután még 5 percig letakarva kelesztjük. 

Egy szilikonecset segítségével lekenjük a golyók tetejét a fűszeres vajjal, majd a serpenyő közepébe kanalazzuk a sajtkrémet, erre mehet a paradicsomszósz. A tetejére reszelünk parmezánt és rátépkedjük a mozzarellát, majd a negyedbe vágott szalámiszeleteket is rápakoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük, és már indulhat is a tunkolás.

  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Kelesztési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 30 perc
tepsis-pizzagolyok-sajtos-paradicsomos-martogatossal
(Fotó: Street Kitchen)

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A pizza újragondolva egy olyan verzióban, ami tökéletesen beépíthető egy vendégváró vacsi ételei közé, mint előétel vagy snack. Nagyon sajtos, nagyon paradicsomos és pofonegyszerű az elkészítése.

Hozzávalók

1 28 cm-es serpenyőhöz
80 g
vaj
A tésztához
250 ml
langyos víz
1 tk
cukor
25 g
élesztő
400 g
liszt
2 ek
olaj
A sajtos réteghez
240 g
sajtos szendvicskrém
1 tk
fokhagyma-granulátum
80 g
majonéz
só, bors
60 g
parmezán
90 g
mozzarella
A paradicsomos réteghez
200 ml
paradicsomszósz
só, bors
1 csipet
chili
3 tk
oregánó
A fűszeres vajhoz
0.5 csokor
petrezselyem
2 tk
fokhagymapor
1 tk
oregánó
A tetejére
60 g
parmezán
90 g
mozzarella
40 g
paprikás szalámi

A pizzagolyók tésztájához langyos vízbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Ezután egy nagy keverőtálba mehet a liszt, só és az olaj, elkeverjük, majd ha felfutott az élesztő, hozzáöntjük a liszthez, és sima tésztává dagasztjuk. Megszórjuk egy kevés liszttel, és lefedve 20 percig kelesztjük.

Egy tálban kikeverjük a sajtos szendvicskrémet a fokhagyma-granulátummal, a majonézzel, sóval és borssal. Belereszeljük a sajtokat, majd elkeverjük. Egy másik tálban kikeverjük a paradicsomszószt sóval, borssal, a chilivel és az oregánóval. Egy gyorsforralóban felolvasztjuk a vajat, majd beleszórjuk az aprított petrezselymet, a fokhagymaport és az oregánót, elkeverjük, majd félretesszük.

@streetkitchenhu Tepsis pizzagolyók sajtos-paradicsomos mártogatóssal 🍕 #szponzoralttartalom #tihanyfriss #újdonság #szendvicskrém #mártogatóssajtból #foodie #tiktokfood #foryou #nekedbe #fyp #foryoupage #streetkitchen #pizza @horvatadi0 ♬ Pizza Party - Syd Dale

Mikor megkelt a tészta, picit még átdolgozzuk a kezünkkel, majd 10-12 felé vágjuk és kis golyókat formázunk, amiket egy sütőbe rakható serpenyő szélébe elkezdünk körberakni minimális távolsággal köztük. Ezután még 5 percig letakarva kelesztjük. 

Egy szilikonecset segítségével lekenjük a golyók tetejét a fűszeres vajjal, majd a serpenyő közepébe kanalazzuk a sajtkrémet, erre mehet a paradicsomszósz. A tetejére reszelünk parmezánt és rátépkedjük a mozzarellát, majd a negyedbe vágott szalámiszeleteket is rápakoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük, és már indulhat is a tunkolás.

  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Kelesztési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 30 perc
tepsis-pizzagolyok-sajtos-paradicsomos-martogatossal
(Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a Tepsis pizzagolyók sajtos-paradicsomos mártogatóssal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept