A pizzagolyók tésztájához langyos vízbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Ezután egy nagy keverőtálba mehet a liszt, só és az olaj, elkeverjük, majd ha felfutott az élesztő, hozzáöntjük a liszthez, és sima tésztává dagasztjuk. Megszórjuk egy kevés liszttel, és lefedve 20 percig kelesztjük.
Egy tálban kikeverjük a sajtos szendvicskrémet a fokhagyma-granulátummal, a majonézzel, sóval és borssal. Belereszeljük a sajtokat, majd elkeverjük. Egy másik tálban kikeverjük a paradicsomszószt sóval, borssal, a chilivel és az oregánóval. Egy gyorsforralóban felolvasztjuk a vajat, majd beleszórjuk az aprított petrezselymet, a fokhagymaport és az oregánót, elkeverjük, majd félretesszük.
@streetkitchenhu Tepsis pizzagolyók sajtos-paradicsomos mártogatóssal 🍕 #szponzoralttartalom #tihanyfriss #újdonság #szendvicskrém #mártogatóssajtból #foodie #tiktokfood #foryou #nekedbe #fyp #foryoupage #streetkitchen #pizza @horvatadi0 ♬ Pizza Party - Syd Dale
Mikor megkelt a tészta, picit még átdolgozzuk a kezünkkel, majd 10-12 felé vágjuk és kis golyókat formázunk, amiket egy sütőbe rakható serpenyő szélébe elkezdünk körberakni minimális távolsággal köztük. Ezután még 5 percig letakarva kelesztjük.
Egy szilikonecset segítségével lekenjük a golyók tetejét a fűszeres vajjal, majd a serpenyő közepébe kanalazzuk a sajtkrémet, erre mehet a paradicsomszósz. A tetejére reszelünk parmezánt és rátépkedjük a mozzarellát, majd a negyedbe vágott szalámiszeleteket is rápakoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük, és már indulhat is a tunkolás.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Kelesztési idő: 25 perc
- Sütési idő: 30 perc
