Valami menő kaját ennél az esti film alatt? Akkor itt a teriyaki csirkeszárny, mutatjuk, hogyan készül!
Első körben a páclevet készítjük el, amihez a fokhagymát és a gyömbért lereszeljük egy tálba (akkorát válasszunk, amibe majd az összes csirkeszárny belefér), hozzáadjuk a cukrot, a szójaszószt, a rizsecetet és a fehérbort, majd addig keverjük, míg a cukor feloldódik.
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk és levágjuk a szárnyvégeket (ezt le lehet fagyasztani és később egy húslevesbe beledobni), majd elvágjuk a másik ízületnél is, így kapva a kis dobverőt és a másik kis részét a szárnynak. Beleszórjuk a páclébe, és minimum 2 órára hűtőbe tesszük.
Ha letelt az idő, kivesszük a pácléből a szárnyakat, és meghempergetjük az előzőleg összekevert keményítős lisztben.
Az olajat felmelegítjük 170 fokra, de egyszerre csak a szárnyak felét tesszük bele, és kb. 5-6 perc alatt ropogósra sütjük. Majd kisütjük a szárnyak másik felét is.
Tálalásnál édes chilit vagy teriyaki szószt adhatunk mártogatósként.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Pácolási idő: min. 2 óra
Csirkeszárnyból nincs hiány, ami a receptjeinket illeti! Ha neked is bejött ez a verzió, akkor próbáld ki ezeket is:
Mézes-mustáros grillezett csirkeszárny