Street food

Teriyakicsirkeszárny

Teriyaki csirkeszárny

Hozzávalók
A csirkeszárnyhoz
4 gerezd
fokhagyma
2
cm gyömbér
3 ek
barna cukor
100 ml
szójaszósz
40 ml
rizsecet
40 ml
fehérbor
10 db
csirkeszárny
2 ek
keményítő
2 ek
finomliszt
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
100 ml
édes chili vagy teriyaki szósz

Elkészítés

Valami menő kaját ennél az esti film alatt? Akkor itt a teriyaki csirkeszárny, mutatjuk, hogyan készül!

Első körben a páclevet készítjük el, amihez a fokhagymát és a gyömbért lereszeljük egy tálba (akkorát válasszunk, amibe majd az összes csirkeszárny belefér), hozzáadjuk a cukrot, a szójaszószt, a rizsecetet és a fehérbort, majd addig keverjük, míg a cukor feloldódik. 

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk és levágjuk a szárnyvégeket (ezt le lehet fagyasztani és később egy húslevesbe beledobni), majd elvágjuk a másik ízületnél is, így kapva a kis dobverőt és a másik kis részét a szárnynak. Beleszórjuk a páclébe, és minimum 2 órára hűtőbe tesszük. 

Ha letelt az idő, kivesszük a pácléből a szárnyakat, és meghempergetjük az előzőleg összekevert keményítős lisztben. 

Az olajat felmelegítjük 170 fokra, de egyszerre csak a szárnyak felét tesszük bele, és kb. 5-6 perc alatt ropogósra sütjük. Majd kisütjük a szárnyak másik felét is.

Tálalásnál édes chilit vagy teriyaki szószt adhatunk mártogatósként. 

Teriyaki csirkeszárny mártogatóssal
Teriyaki csirkeszárny (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Pácolási idő: min. 2 óra

Csirkeszárnyból nincs hiány, ami a receptjeinket illeti! Ha neked is bejött ez a verzió, akkor próbáld ki ezeket is:

Mézes-mustáros grillezett csirkeszárny

Grillezett Buffalo csirkeszárny kéksajtmártással

Kukoricasörös csirkeszárnyak sültburgonya-salátával

www.streetkitchen.hu

Ez egy jófajta ropogós, ázsiai ízesítésű csirkeszárny! Szerintem nem is kell ennél többet mondjak. Szárnyaljatok velünk!

Hozzávalók

2 főre
A csirkeszárnyhoz
4 gerezd
fokhagyma
2
cm gyömbér
3 ek
barna cukor
100 ml
szójaszósz
40 ml
rizsecet
40 ml
fehérbor
10 db
csirkeszárny
2 ek
keményítő
2 ek
finomliszt
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
100 ml
édes chili vagy teriyaki szósz

Valami menő kaját ennél az esti film alatt? Akkor itt a teriyaki csirkeszárny, mutatjuk, hogyan készül!

Első körben a páclevet készítjük el, amihez a fokhagymát és a gyömbért lereszeljük egy tálba (akkorát válasszunk, amibe majd az összes csirkeszárny belefér), hozzáadjuk a cukrot, a szójaszószt, a rizsecetet és a fehérbort, majd addig keverjük, míg a cukor feloldódik. 

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk és levágjuk a szárnyvégeket (ezt le lehet fagyasztani és később egy húslevesbe beledobni), majd elvágjuk a másik ízületnél is, így kapva a kis dobverőt és a másik kis részét a szárnynak. Beleszórjuk a páclébe, és minimum 2 órára hűtőbe tesszük. 

Ha letelt az idő, kivesszük a pácléből a szárnyakat, és meghempergetjük az előzőleg összekevert keményítős lisztben. 

Az olajat felmelegítjük 170 fokra, de egyszerre csak a szárnyak felét tesszük bele, és kb. 5-6 perc alatt ropogósra sütjük. Majd kisütjük a szárnyak másik felét is.

Tálalásnál édes chilit vagy teriyaki szószt adhatunk mártogatósként. 

Teriyaki csirkeszárny mártogatóssal
Teriyaki csirkeszárny (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Pácolási idő: min. 2 óra

Csirkeszárnyból nincs hiány, ami a receptjeinket illeti! Ha neked is bejött ez a verzió, akkor próbáld ki ezeket is:

Mézes-mustáros grillezett csirkeszárny

Grillezett Buffalo csirkeszárny kéksajtmártással

Kukoricasörös csirkeszárnyak sültburgonya-salátával

Ha tetszett a teriyaki csirkeszárny receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése