A teriyaki sertésnyárs elkészítése előtt előbb a brokkolit leforrázzuk, kb. 2 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük és rózsáira szedjük. A nagyobbakat elfelezzük, és a vágott felületüket lepirítjuk a grill-lapon egy kevés étolajon.
A marinádhoz a mézet elkeverjük a halszósszal, sóval, borssal, valamint a lime reszelt héjával és kifacsart levével. Ezzel a keverékkel nyakon öntjük a pirított brokkolit és összeforgatjuk.
A salsához a lila hagymát, a jalapenót és a koriandert finomra vágjuk. Egy tálba tesszük, facsarunk rá lime-levet, aztán hozzáadjuk az olívaolajat, az ötfűszer-keveréket, sózzuk, borsozzuk és jól elkeverjük.
A darált hús összegyúrjuk a finomra vágott hagymával, sóval, borssal és a teriyaki szósszal. A masszát 4 felé osztjuk és a nyársakra nyomkodjuk. A sertésnyársakat egy kevés étolajon lepirítjuk a grill-lapon, majd az utolsó fél percben megkenjük a mézből és teriyaki szószból kikevert mázzal, és éppen csak hagyjuk megkaramellizálódni.
Tálalásnál tányérra szedünk a brokkoliból, megszórjuk aprított mogyoróval, mellé tesszük a nyársakat és kanalazunk rá a salsából.

- Elkészítési idő: 30 perc