Brutális kaják

Teriyakisertésnyársmogyorósbrokkolival

Teriyaki sertésnyárs mogyorós brokkolival

Hozzávalók
só, bors
1 ek
teriyaki marináló szósz
2 ek
étolaj
A mázhoz
2 ek
méz
2 ek
teriyaki marináló szósz
A brokkolihoz
400 g
brokkoli
2 ek
étolaj
2 ek
méz
2 ek
halszósz
só, bors
1 db
lime
2 marék
földimogyoró
A salsához
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 db
jalapeno
1 csokor
koriander
0.5 db
lime leve
1 ek
olívaolaj
0.5 mk
ötfűszer-keverék
só, bors
A nyárshoz
400 g
darált sertéshús
0.5 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)

Elkészítés

A teriyaki sertésnyárs elkészítése előtt előbb a brokkolit leforrázzuk, kb. 2 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük és rózsáira szedjük. A nagyobbakat elfelezzük, és a vágott felületüket lepirítjuk a grill-lapon egy kevés étolajon. 

A marinádhoz a mézet elkeverjük a halszósszal, sóval, borssal, valamint a lime reszelt héjával és kifacsart levével. Ezzel a keverékkel nyakon öntjük a pirított brokkolit és összeforgatjuk.

A salsához a lila hagymát, a jalapenót és a koriandert finomra vágjuk. Egy tálba tesszük, facsarunk rá lime-levet, aztán hozzáadjuk az olívaolajat, az ötfűszer-keveréket, sózzuk, borsozzuk és jól elkeverjük. 

A darált hús összegyúrjuk a finomra vágott hagymával, sóval, borssal és a teriyaki szósszal. A masszát 4 felé osztjuk és a nyársakra nyomkodjuk. A sertésnyársakat egy kevés étolajon lepirítjuk a grill-lapon, majd az utolsó fél percben megkenjük a mézből és teriyaki szószból kikevert mázzal, és éppen csak hagyjuk megkaramellizálódni. 

Tálalásnál tányérra szedünk a brokkoliból, megszórjuk aprított mogyoróval, mellé tesszük a nyársakat és kanalazunk rá a salsából. 

teriyaki-sertesnyars
Teriyaki sertésnyárs mogyorós brokkolival (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

www.streetkitchen.hu

Imádom az ázsiai ízeket, nagyon jót mennek a füstös jegyekkel, úgyhogy ha már itt a grillszezon, ki is használom ezt a kombót ezeknél a teriyaki nyársaknál.

Hozzávalók

2 főre
só, bors
1 ek
teriyaki marináló szósz
2 ek
étolaj
A mázhoz
2 ek
méz
2 ek
teriyaki marináló szósz
A brokkolihoz
400 g
brokkoli
2 ek
étolaj
2 ek
méz
2 ek
halszósz
só, bors
1 db
lime
2 marék
földimogyoró
A salsához
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 db
jalapeno
1 csokor
koriander
0.5 db
lime leve
1 ek
olívaolaj
0.5 mk
ötfűszer-keverék
só, bors
A nyárshoz
400 g
darált sertéshús
0.5 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)

A teriyaki sertésnyárs elkészítése előtt előbb a brokkolit leforrázzuk, kb. 2 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük és rózsáira szedjük. A nagyobbakat elfelezzük, és a vágott felületüket lepirítjuk a grill-lapon egy kevés étolajon. 

A marinádhoz a mézet elkeverjük a halszósszal, sóval, borssal, valamint a lime reszelt héjával és kifacsart levével. Ezzel a keverékkel nyakon öntjük a pirított brokkolit és összeforgatjuk.

A salsához a lila hagymát, a jalapenót és a koriandert finomra vágjuk. Egy tálba tesszük, facsarunk rá lime-levet, aztán hozzáadjuk az olívaolajat, az ötfűszer-keveréket, sózzuk, borsozzuk és jól elkeverjük. 

A darált hús összegyúrjuk a finomra vágott hagymával, sóval, borssal és a teriyaki szósszal. A masszát 4 felé osztjuk és a nyársakra nyomkodjuk. A sertésnyársakat egy kevés étolajon lepirítjuk a grill-lapon, majd az utolsó fél percben megkenjük a mézből és teriyaki szószból kikevert mázzal, és éppen csak hagyjuk megkaramellizálódni. 

Tálalásnál tányérra szedünk a brokkoliból, megszórjuk aprított mogyoróval, mellé tesszük a nyársakat és kanalazunk rá a salsából. 

teriyaki-sertesnyars
Teriyaki sertésnyárs mogyorós brokkolival (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ha tetszett a Teriyaki sertésnyárs mogyorós brokkolival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept