Húsételek

Tiisimádjátokarakottkrumplit?

Ti is imádjátok a rakott krumplit?

Hozzávalók
2 kg
burgonya
7 db
tojás
200 g
kolbász
200 g
virsli (krinolin vagy szafaládé)
100 g
füstölt szalonna
500 ml
tejföl
50 g
reszelt sajt
snidling
bors, szerecsendió
kevés vaj és prézli a tepsibe

Elkészítés

A krumplit héjában megfőzzük sós vízben, (ha megfőtt megpucoljuk). 6 tojást szintén keményre főzzük. A hozzávalókat (krumpli, főtt tojás, kolbász, szafaládé) felkarikázzuk. A szalonnát csíkokra szeljük. A tepsit kivajazzuk, a falát is, majd egy kevés prézlivel lehintjük (ez arra szolgál, hogy a rakott krumplink ne égjen oda, de ne is tocsogjon a sertészsírban).

Ezután rétegesen bepakoljuk a hozzávalókat: krumpli, szalonna, kolbász, tojás, szafaládé, krumpli.

rakottkrumpli_1.jpg

Ha a rétegezéssel megvagyunk, kikeverjük a szószt: tejfölbe beleütünk egy tojást, a reszelt sajtot, fűszerezzük ízlés szerint (só, esetleg egy leheletnyi szerecsendió, bors), és jól összekeverjük, majd nyakon öntjük a rakott krumplit vele. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjók, míg egyenletesen megpirul a teteje, és már tálalható is.

www.streetkitchen.hu

Biztos indult már nektek is úgy a hétvége, hogy nem tudtátok mi lesz aznap az ebéd. Ilyenkor jön a jó öreg rakott krumpli. Most mutatunk egy olyan receptet, ami biztosan segít átvészelni az ilyen nehéz döntéshelyzeteket.

Hozzávalók

6 főre
2 kg
burgonya
7 db
tojás
200 g
kolbász
200 g
virsli (krinolin vagy szafaládé)
100 g
füstölt szalonna
500 ml
tejföl
50 g
reszelt sajt
snidling
bors, szerecsendió
kevés vaj és prézli a tepsibe

A krumplit héjában megfőzzük sós vízben, (ha megfőtt megpucoljuk). 6 tojást szintén keményre főzzük. A hozzávalókat (krumpli, főtt tojás, kolbász, szafaládé) felkarikázzuk. A szalonnát csíkokra szeljük. A tepsit kivajazzuk, a falát is, majd egy kevés prézlivel lehintjük (ez arra szolgál, hogy a rakott krumplink ne égjen oda, de ne is tocsogjon a sertészsírban).

Ezután rétegesen bepakoljuk a hozzávalókat: krumpli, szalonna, kolbász, tojás, szafaládé, krumpli.

rakottkrumpli_1.jpg

Ha a rétegezéssel megvagyunk, kikeverjük a szószt: tejfölbe beleütünk egy tojást, a reszelt sajtot, fűszerezzük ízlés szerint (só, esetleg egy leheletnyi szerecsendió, bors), és jól összekeverjük, majd nyakon öntjük a rakott krumplit vele. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjók, míg egyenletesen megpirul a teteje, és már tálalható is.

Ha tetszett a ti is imádjátok a rakott krumplit? receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése