Vegetáriánus ételek

Tojásospirítottrizs

Tojásos pirított rizs

Hozzávalók
18 dkg
rizs
1 db
közepes sárgarépa
2 szál
újhagyma
15 dkg
tofu
3 gerezd
nagyobb fokhagyma
1 db
darab  kisebb gyömbér
1 - 2 db
chilipaprika
10 dkg
fagyasztott zöldborsó, kiolvasztva
3 - 4 ek
szójaszósz
1 nagy marék
bébispenót
só, frissen őrölt bors
1 mk
szecsuáni bors
3 db
tojás

Elkészítés

A rizst kevés sóval megfőzzük és hagyjuk kihűlni. Ez utóbbi nem létszükséglet, de pergősebb, pirultabb eredményt kapunk, ha hideg, akár előző napi maradék rizzsel dolgozunk).

Egy wokot (vagy nagyobb serpenyőt) tűzforróra hevítünk. Majd 2 evőkanál olajon lepirítjuk benne a vékony csíkokra vágott répát, a felkarikázott újhagymát (a zöld rész is jöjjön bele!) és a kockára vágott tofut, majd az egészet félretesszük. A serpenyőbe öntünk újabb 3 evőkanál olajat és beledobjuk a lereszelt gyömbért és fokhagymát, valamint a vékony karikára vágott chilit.

Amikor az egész illatozni kezd, ráborítjuk a rizst és a zöldborsót és néha átforgatva magas hőmérsékleten pirítani kezdjük. Amikor a rizs kezd egy kis színt kapni, hozzáadjuk az előzőleg lepirított répás-tofus keveréket, a szecsuáni borsot, a szójaszószt és a bébispenótot, majd lazán dobálva összeforgatjuk. A pirított rizst félretoljuk a serpenyőben úgy, hogy egy kis helyet hagyjunk a három tojásnak, amit beleütünk. Megsózunk és két evőpálcika (vagy egy villa) segítségével addig kevergetünk, míg egy laza, de morzsalékos rántottát kapunk. A megsült tojást a rizsbe forgatjuk és már tálaljuk is!

tojasos-piritott-rizs
Tojásos pirított rizs (Fotó: Street Kitchen)

www.streetkitchen.hu

Ha megcsináljátok otthon ezt a tojásos pirított rizst, akkor tuti nem akartok majd leugrani a sarki kínaihoz kajálni, annyira tuti. Ha bővíteni akarjátok az igazán gyors vacsorák recepttárát, akkor ez egy jó választás lehet!

Hozzávalók

2 személyre
18 dkg
rizs
1 db
közepes sárgarépa
2 szál
újhagyma
15 dkg
tofu
3 gerezd
nagyobb fokhagyma
1 db
darab  kisebb gyömbér
1 - 2 db
chilipaprika
10 dkg
fagyasztott zöldborsó, kiolvasztva
3 - 4 ek
szójaszósz
1 nagy marék
bébispenót
só, frissen őrölt bors
1 mk
szecsuáni bors
3 db
tojás

A rizst kevés sóval megfőzzük és hagyjuk kihűlni. Ez utóbbi nem létszükséglet, de pergősebb, pirultabb eredményt kapunk, ha hideg, akár előző napi maradék rizzsel dolgozunk).

Egy wokot (vagy nagyobb serpenyőt) tűzforróra hevítünk. Majd 2 evőkanál olajon lepirítjuk benne a vékony csíkokra vágott répát, a felkarikázott újhagymát (a zöld rész is jöjjön bele!) és a kockára vágott tofut, majd az egészet félretesszük. A serpenyőbe öntünk újabb 3 evőkanál olajat és beledobjuk a lereszelt gyömbért és fokhagymát, valamint a vékony karikára vágott chilit.

Amikor az egész illatozni kezd, ráborítjuk a rizst és a zöldborsót és néha átforgatva magas hőmérsékleten pirítani kezdjük. Amikor a rizs kezd egy kis színt kapni, hozzáadjuk az előzőleg lepirított répás-tofus keveréket, a szecsuáni borsot, a szójaszószt és a bébispenótot, majd lazán dobálva összeforgatjuk. A pirított rizst félretoljuk a serpenyőben úgy, hogy egy kis helyet hagyjunk a három tojásnak, amit beleütünk. Megsózunk és két evőpálcika (vagy egy villa) segítségével addig kevergetünk, míg egy laza, de morzsalékos rántottát kapunk. A megsült tojást a rizsbe forgatjuk és már tálaljuk is!

tojasos-piritott-rizs
Tojásos pirított rizs (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a Tojásos pirított rizs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept