Saláták

Tonhalsalátacitrusosropogósmorzsával

Tonhal saláta citrusos ropogós morzsával

Hozzávalók
100 g
(csomagolt) zöldsaláta keverék
12 szem
koktélparadicsom
0.5 db
kígyóuborka
1 konzerv
tonhalkonzerv, leszűrve (80 grammos csomag)
1 marék
olajbogyó
1 kis csokor
friss kapor
a morzsához
30 g
pankomorzsa/rusztikus zsemlemorzsa
30 g
hántolt mandula
1 db
kezeletlen héjú citrom
1 db
narancs lereszelt héja
1 csokor
petrezselyem
az öntethez
olívaolaj
citromlé
1 tk
méz
só, bors

Elkészítés
A csomagolt zöldsaláta keverékek közül, azt a fajtát nagyon szeretem, amiben nyers céklacsíkok vannak. Ehhez a recepthez is ideális.A morzsához felforrósítunk egy serpenyőt és az apróra vágott mandulát és a pankormorzsát kevés olívaolajon, folyamatosan rázogatva, aranybarnára sütjük. A tűzről levéve kihűtjük, majd hozzáreszeljük a citrusok héját és beleszórjuk az apróra vágott friss  petrezselymet. Az öntethez (vinnaigrette) kifacsarjuk a citromot, majd háromszoros mennyiségű olívaolajjal simára keverjük. Belecsurgatjuk a mézet, sózzuk, borsozzuk. A salátát összekeverjük a felezett koktélparadicsommal, a feldarabolt kígyóuborkával és az olajbogyóval, majd meglocsoljuk a vinnaigrettel, mehet rá az apróra vágott kapor is. Eloszlatjuk a tetején a tonhaldarabokat, majd tálalás előtt megszórjuk a ropogós morzsával.

www.streetkitchen.hu

A frissen sütött tonhalnál kevés finomabb dolog van, de ahhoz érdemes egy picit közelebb lenni a tengerhez. Egy konzerv tonhalnak, lássuk be, a frisshez nem sok köze van, de szuper salátát lehet belőle készíteni, rajta citrusos, fűszeres ropogós morzsával (amit akár tésztára, vagy egy krémlevesre is szórhatunk). Pillanatok alatt megvan és kész is egy gyors hétköznapi ebéd, amitől nem is kerülünk kétórás kajakómába munkaidő közben.

Hozzávalók

2 személyre
100 g
(csomagolt) zöldsaláta keverék
12 szem
koktélparadicsom
0.5 db
kígyóuborka
1 konzerv
tonhalkonzerv, leszűrve (80 grammos csomag)
1 marék
olajbogyó
1 kis csokor
friss kapor
a morzsához
30 g
pankomorzsa/rusztikus zsemlemorzsa
30 g
hántolt mandula
1 db
kezeletlen héjú citrom
1 db
narancs lereszelt héja
1 csokor
petrezselyem
az öntethez
olívaolaj
citromlé
1 tk
méz
só, bors
A csomagolt zöldsaláta keverékek közül, azt a fajtát nagyon szeretem, amiben nyers céklacsíkok vannak. Ehhez a recepthez is ideális.A morzsához felforrósítunk egy serpenyőt és az apróra vágott mandulát és a pankormorzsát kevés olívaolajon, folyamatosan rázogatva, aranybarnára sütjük. A tűzről levéve kihűtjük, majd hozzáreszeljük a citrusok héját és beleszórjuk az apróra vágott friss  petrezselymet. Az öntethez (vinnaigrette) kifacsarjuk a citromot, majd háromszoros mennyiségű olívaolajjal simára keverjük. Belecsurgatjuk a mézet, sózzuk, borsozzuk. A salátát összekeverjük a felezett koktélparadicsommal, a feldarabolt kígyóuborkával és az olajbogyóval, majd meglocsoljuk a vinnaigrettel, mehet rá az apróra vágott kapor is. Eloszlatjuk a tetején a tonhaldarabokat, majd tálalás előtt megszórjuk a ropogós morzsával.

Ha tetszett a Tonhal saláta citrusos ropogós morzsával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept