
Saláták
Tonhalsalátacitrusosropogósmorzsával
A frissen sütött tonhalnál kevés finomabb dolog van, de ahhoz érdemes egy picit közelebb lenni a tengerhez. Egy konzerv tonhalnak, lássuk be, a frisshez nem sok köze van, de szuper salátát lehet belőle készíteni, rajta citrusos, fűszeres ropogós morzsával (amit akár tésztára, vagy egy krémlevesre is szórhatunk). Pillanatok alatt megvan és kész is egy gyors hétköznapi ebéd, amitől nem is kerülünk kétórás kajakómába munkaidő közben.
Hozzávalók
2 személyre
100 g
(csomagolt) zöldsaláta keverék
12 szem
koktélparadicsom
0.5 db
kígyóuborka
1 konzerv
tonhalkonzerv, leszűrve (80 grammos csomag)
1 marék
olajbogyó
1 kis csokor
friss kapor
a morzsához
30 g
pankomorzsa/rusztikus zsemlemorzsa
30 g
hántolt mandula
1 db
kezeletlen héjú citrom
1 db
narancs lereszelt héja
1 csokor
petrezselyem
az öntethez
olívaolaj
citromlé
1 tk
méz
só, bors

Ha tetszett a Tonhal saláta citrusos ropogós morzsával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Címkék, kategóriák
Címkék, kategóriák
Megfőzték, értékelték
Legfrissebb receptek
Összes recept
Legfrissebb receptek
Összes recept