Kids

Sütőtököstabulévaléscsirkecombbaltöltötttortilla

Sütőtökös tabuléval és csirkecombbal töltött tortilla

Hozzávalók
A tortillához
75 g
kukoricaliszt
110 g
teljes kiőrlésű liszt
60 g
zabliszt
1 mk
sütőpor
1 mk
170 ml
víz
20 ml
étolaj
A sütőtökös tabuléhoz
150 g
sütőtök
só, bors
2 ek
étolaj
150 g
bulgur
0.5 db
kaliforniai paprika
1 csokor
friss petrezselyem
0.5 db
citrom
0.5 db
narancs
A húshoz
400 g
csirkecombfilé
só, bors
30 ml
étolaj
Az összeállításhoz
330
görög joghurt
150 g
trappista sajt

Elkészítés

A tortillához a kukorica-, a teljes kiőrlésű és a zablisztet egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a sütőport, a sót, a vizet és az olajat, és kézzel vagy géppel összegyúrjuk, majd befóliázzuk és 30 percre betesszük a hűtőbe. 

A tököt 1 cm-es kockákra vágjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire dobjuk. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk az olajjal, majd betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 12 percre.

Amíg sül a tök, a bulgurt sós, bő, lobogó vízben kb. 10 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk legalább langyosra hűlni. Hozzáadjuk a megsült tököt, a kb. 1 cm-es kockákra vágott paprikát és a felaprított petrezselyemet, a citrom és narancs héját és levét, majd az egészet összedolgozzuk. Amennyiben szükséges, sózzuk.

A csirkecombokat apró, kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk, és sózzuk, borsozzuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben, és közepesen erős hőfokon kb. 5 perc alatt megsütjük a húst.

A tésztából egy sodrófa segítségével enyhén lisztezett felületen minél vékonyabb „köröket” nyújtunk, majd egy kb. 22 cm átmérőjű tálat ráhelyezünk, és egy késsel szabályos körré formázzuk. Az így kapott tésztát közepesen erős lángon hevített, száraz, forró serpenyőbe tesszük, és oldalanként kb. 40 másodperc alatt készre sütjük. A megsült tortillákat vizes konyharuhák közé tesszük. 

A tortillalapokat megtöltjük a tabuléval, a csirkecombbal, meglocsoljuk a joghurttal, megszórjuk a reszelt sajttal, majd az alját felhajtjuk, és az egyik irányba feltekerjük, mint a gyrost. 

sutotokos-tabuleval-es-csirkecombbal-töltött-tortilla
Sütőtökös tabuléval és csirkecombbal töltött tortilla (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc 
  • Pihentetés: 30 perc

Még több sütőtökös receptet mutatunk!

Teriyaki sütőtök

Zöldségragus töltött sütőtök

Sütőtökfasírt air fryerben

www.streetkitchen.hu

Szerencsére van ám élet a sült sütőtökön és a sütőtökkrémlevesen túl is. Rengeteg módon felhasználható ez az igazán kedvelt őszi-téli zöldségféle. Ami nem véletlen, hiszen mind édesen, mind sósan rendkívül jókat lehet belőle rittyenteni.

Hozzávalók

1 22 cm-es tortillához
A tortillához
75 g
kukoricaliszt
110 g
teljes kiőrlésű liszt
60 g
zabliszt
1 mk
sütőpor
1 mk
170 ml
víz
20 ml
étolaj
A sütőtökös tabuléhoz
150 g
sütőtök
só, bors
2 ek
étolaj
150 g
bulgur
0.5 db
kaliforniai paprika
1 csokor
friss petrezselyem
0.5 db
citrom
0.5 db
narancs
A húshoz
400 g
csirkecombfilé
só, bors
30 ml
étolaj
Az összeállításhoz
330
görög joghurt
150 g
trappista sajt

A tortillához a kukorica-, a teljes kiőrlésű és a zablisztet egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a sütőport, a sót, a vizet és az olajat, és kézzel vagy géppel összegyúrjuk, majd befóliázzuk és 30 percre betesszük a hűtőbe. 

A tököt 1 cm-es kockákra vágjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire dobjuk. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk az olajjal, majd betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 12 percre.

Amíg sül a tök, a bulgurt sós, bő, lobogó vízben kb. 10 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk legalább langyosra hűlni. Hozzáadjuk a megsült tököt, a kb. 1 cm-es kockákra vágott paprikát és a felaprított petrezselyemet, a citrom és narancs héját és levét, majd az egészet összedolgozzuk. Amennyiben szükséges, sózzuk.

A csirkecombokat apró, kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk, és sózzuk, borsozzuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben, és közepesen erős hőfokon kb. 5 perc alatt megsütjük a húst.

A tésztából egy sodrófa segítségével enyhén lisztezett felületen minél vékonyabb „köröket” nyújtunk, majd egy kb. 22 cm átmérőjű tálat ráhelyezünk, és egy késsel szabályos körré formázzuk. Az így kapott tésztát közepesen erős lángon hevített, száraz, forró serpenyőbe tesszük, és oldalanként kb. 40 másodperc alatt készre sütjük. A megsült tortillákat vizes konyharuhák közé tesszük. 

A tortillalapokat megtöltjük a tabuléval, a csirkecombbal, meglocsoljuk a joghurttal, megszórjuk a reszelt sajttal, majd az alját felhajtjuk, és az egyik irányba feltekerjük, mint a gyrost. 

sutotokos-tabuleval-es-csirkecombbal-töltött-tortilla
Sütőtökös tabuléval és csirkecombbal töltött tortilla (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc 
  • Pihentetés: 30 perc

Még több sütőtökös receptet mutatunk!

Teriyaki sütőtök

Zöldségragus töltött sütőtök

Sütőtökfasírt air fryerben

Ha tetszett a Sütőtökös tabuléval és csirkecombbal töltött tortilla receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept