Egy nagyobb serpenyőben olívaolajat hevítünk közepes lángon, és elkezdjük benne lepirítani a sózott, borsozott csirkecombokat. Bőrrel lefelé tesszük a combokat a serpenyőbe, 15 percig pirítjuk, majd megfordítjuk és további 15 percig pirítjuk.
Az elősütött combokat félretesszük, és a serpenyőbe dobjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, és folyamatos keverés mellett néhány percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a fehérbort, és hagyjuk elpárologni az alkoholtartalmát, miközben felkaparjuk a pirult darabkákat a serpenyő aljáról.
Hozzáöntjük az alaplevet, a tejszínt és a felkockázott aszalt paradicsomot, majd néhány percig főzzük a szószt, amíg kissé be nem sűrűsödik, közben gyakran kevergetjük. Mindent felkaparunk a serpenyő aljáról és oldaláról, hogy belekerüljön a szószba.
Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és addig keverjük, amíg teljesen elolvad. Beletesszük az apróra vágott spenótot és a friss felezett paradicsomot, majd addig főzzük, amíg a spenót összeesik. Visszatesszük a csirkét a serpenyőbe, és így pároljuk még 15 percig.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Toszkáncsirkecombok

Garantáljuk, hogy a toszkán csirkecombok már az első falatnál levesznek a lábadról! Szaftos, fűszeres kaja, amiben érezni, hogy minden íz a helyén van!
A toszkán csirkecombok elkészítéséhez nem kell nagy konyhai tudomány, de a végeredmény mégis egy nagyon korrekt fogás. A hús szaftos marad, szépen átveszi a szósz ízeit, közben a bőre pont annyira pirul meg, amennyire kell.
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
Egy nagyobb serpenyőben olívaolajat hevítünk közepes lángon, és elkezdjük benne lepirítani a sózott, borsozott csirkecombokat. Bőrrel lefelé tesszük a combokat a serpenyőbe, 15 percig pirítjuk, majd megfordítjuk és további 15 percig pirítjuk.
Az elősütött combokat félretesszük, és a serpenyőbe dobjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, és folyamatos keverés mellett néhány percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a fehérbort, és hagyjuk elpárologni az alkoholtartalmát, miközben felkaparjuk a pirult darabkákat a serpenyő aljáról.
Hozzáöntjük az alaplevet, a tejszínt és a felkockázott aszalt paradicsomot, majd néhány percig főzzük a szószt, amíg kissé be nem sűrűsödik, közben gyakran kevergetjük. Mindent felkaparunk a serpenyő aljáról és oldaláról, hogy belekerüljön a szószba.
Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és addig keverjük, amíg teljesen elolvad. Beletesszük az apróra vágott spenótot és a friss felezett paradicsomot, majd addig főzzük, amíg a spenót összeesik. Visszatesszük a csirkét a serpenyőbe, és így pároljuk még 15 percig.
Párolt rizzsel tálaljuk.

Tésztával, rizzsel vagy egy szelet friss kenyérrel tálalva is teljes az élmény, mert a szaftból vétek lenne bármit is ott hagyni. Hétköznap is simán bevállalható, mégis megvan benne az a kis plusz, amitől hétvégén is megállja a helyét. Olyan fogás, amit tuti, hogy többször el akarsz majd készíteni.
Bejöttek a toszkán csirkecombok? Akkor itt van még három csirkecombos kaja, amit imádni fogsz!
Ha tetszett a toszkán csirkecombok receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



