Csirkecomb receptek

Toszkáncsirkecombok

Toszkán csirkecombok
Toszkán csirkecombok serpenyőben

Hozzávalók
2 ek
olívaolaj
2 db
csirkecomb
bors
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
100 ml
száraz fehérbor
250 ml
csirkealaplé
150 ml
tejszín
50 g
szárított paradicsom
80 g
parmezán
120 g
bébispenót
180 g
koktélparadicsom
A tálaláshoz
főtt rizs

Elkészítés
  1. Egy nagyobb serpenyőben olívaolajat hevítünk közepes lángon, és elkezdjük benne lepirítani a sózott, borsozott csirkecombokat. Bőrrel lefelé tesszük a combokat a serpenyőbe, 15 percig pirítjuk, majd megfordítjuk és további 15 percig pirítjuk. 

  2. Az elősütött combokat félretesszük, és a serpenyőbe dobjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, és folyamatos keverés mellett néhány percig pirítjuk. 

  3. Hozzáadjuk a fehérbort, és hagyjuk elpárologni az alkoholtartalmát, miközben felkaparjuk a pirult darabkákat a serpenyő aljáról.

  4. Hozzáöntjük az alaplevet, a tejszínt és a felkockázott aszalt paradicsomot, majd néhány percig főzzük a szószt, amíg kissé be nem sűrűsödik, közben gyakran kevergetjük. Mindent felkaparunk a serpenyő aljáról és oldaláról, hogy belekerüljön a szószba. 

  5. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és addig keverjük, amíg teljesen elolvad. Beletesszük az apróra vágott spenótot és a friss felezett paradicsomot, majd addig főzzük, amíg a spenót összeesik. Visszatesszük a csirkét a serpenyőbe, és így pároljuk még 15 percig.

    Párolt rizzsel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz
A Fenntartható receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Garantáljuk, hogy a toszkán csirkecombok már az első falatnál levesznek a lábadról! Szaftos, fűszeres kaja, amiben érezni, hogy minden íz a helyén van!

A toszkán csirkecombok elkészítéséhez nem kell nagy konyhai tudomány, de a végeredmény mégis egy nagyon korrekt fogás. A hús szaftos marad, szépen átveszi a szósz ízeit, közben a bőre pont annyira pirul meg, amennyire kell.

Hozzávalók

2 főre
2 ek
olívaolaj
2 db
csirkecomb
bors
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
100 ml
száraz fehérbor
250 ml
csirkealaplé
150 ml
tejszín
50 g
szárított paradicsom
80 g
parmezán
120 g
bébispenót
180 g
koktélparadicsom
A tálaláshoz
főtt rizs

Elkészítés

  1. Egy nagyobb serpenyőben olívaolajat hevítünk közepes lángon, és elkezdjük benne lepirítani a sózott, borsozott csirkecombokat. Bőrrel lefelé tesszük a combokat a serpenyőbe, 15 percig pirítjuk, majd megfordítjuk és további 15 percig pirítjuk. 

  2. Az elősütött combokat félretesszük, és a serpenyőbe dobjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, és folyamatos keverés mellett néhány percig pirítjuk. 

  3. Hozzáadjuk a fehérbort, és hagyjuk elpárologni az alkoholtartalmát, miközben felkaparjuk a pirult darabkákat a serpenyő aljáról.

  4. Hozzáöntjük az alaplevet, a tejszínt és a felkockázott aszalt paradicsomot, majd néhány percig főzzük a szószt, amíg kissé be nem sűrűsödik, közben gyakran kevergetjük. Mindent felkaparunk a serpenyő aljáról és oldaláról, hogy belekerüljön a szószba. 

  5. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és addig keverjük, amíg teljesen elolvad. Beletesszük az apróra vágott spenótot és a friss felezett paradicsomot, majd addig főzzük, amíg a spenót összeesik. Visszatesszük a csirkét a serpenyőbe, és így pároljuk még 15 percig.

    Párolt rizzsel tálaljuk.

Toszkán csirkecombok serpenyőben
Toszkán csirkecombok (Fotó: Street Kitchen)

Tésztával, rizzsel vagy egy szelet friss kenyérrel tálalva is teljes az élmény, mert a szaftból vétek lenne bármit is ott hagyni. Hétköznap is simán bevállalható, mégis megvan benne az a kis plusz, amitől hétvégén is megállja a helyét. Olyan fogás, amit tuti, hogy többször el akarsz majd készíteni.

Bejöttek a toszkán csirkecombok? Akkor itt van még három csirkecombos kaja, amit imádni fogsz!

Sült csirkecomb fetás, tökmagos kelbimbóval

Narancsos csirkecomb

Sütőben sült chilis babos csirkecomb

Ha tetszett a toszkán csirkecombok receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése