A túrós alagút tésztájához a lisztet, a kakaót, a porcukrot, a sütőport és a sót összemorzsoljuk a vajjal, majd mehetnek bele a tojások is. Összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és 20 percre a hűtőbe rakjuk. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra, majd őzgerincformába tesszük úgy, hogy a tészta mindkét oldalt túllógjon a formán annyira, hogy majd be tudjuk vele fedni a tölteléket.
A túrót összekeverjük a cukorral, a tojássárgájákkal, a búzadarával és a reszelt citromhéjjal. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd fellazítjuk vele a túrós alapot. A tölteléket a tésztával bélelt őzgerincbe öntjük, a lelógó tésztát ráhajtjuk és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, felszeleteljük és megszórjuk porcukorral.

Elkészítési idő: 30-40 perc
Sütési idő: kb. 40 perc
Még több fantasztikus túrós sütit mutatunk: