Street Kitchen

Túrósalagút

Túrós alagút

Hozzávalók
A tésztához
200 g
finomliszt + a nyújtáshoz
2 ek
holland kakaópor
50 g
porcukor
8 g
sütőpor
1 csipet
100 g
vaj
2 db
tojás
A töltelékhez
500 g
túró
120 g
kristálycukor
2 db
tojás
4 ek
búzadara
1 db
citrom reszelt héja
A szóráshoz
1 ek
porcukor

Elkészítés

A túrós alagút tésztájához a lisztet, a kakaót, a porcukrot, a sütőport és a sót összemorzsoljuk a vajjal, majd mehetnek bele a tojások is. Összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és 20 percre a hűtőbe rakjuk. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra, majd őzgerincformába tesszük úgy, hogy a tészta mindkét oldalt túllógjon a formán annyira, hogy majd be tudjuk vele fedni a tölteléket.

A túrót összekeverjük a cukorral, a tojássárgájákkal, a búzadarával és a reszelt citromhéjjal. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd fellazítjuk vele a túrós alapot. A tölteléket a tésztával bélelt őzgerincbe öntjük, a lelógó tésztát ráhajtjuk és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, felszeleteljük és megszórjuk porcukorral.

Túrós alagút porcukorral meghintva
Túrós alagút (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30-40 perc

  • Sütési idő: kb. 40 perc

Még több fantasztikus túrós sütit mutatunk:

Egyszerű túrós pite

Kapros-túrós rétes

Kakaós-túrós kevert

www.streetkitchen.hu

Puha túrós süti omlós linzertésztába burkolva. Kicsik és nagyon kedvence lesz!

Hozzávalók

1 klasszikus őzgerincformához
A tésztához
200 g
finomliszt + a nyújtáshoz
2 ek
holland kakaópor
50 g
porcukor
8 g
sütőpor
1 csipet
100 g
vaj
2 db
tojás
A töltelékhez
500 g
túró
120 g
kristálycukor
2 db
tojás
4 ek
búzadara
1 db
citrom reszelt héja
A szóráshoz
1 ek
porcukor

A túrós alagút tésztájához a lisztet, a kakaót, a porcukrot, a sütőport és a sót összemorzsoljuk a vajjal, majd mehetnek bele a tojások is. Összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és 20 percre a hűtőbe rakjuk. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra, majd őzgerincformába tesszük úgy, hogy a tészta mindkét oldalt túllógjon a formán annyira, hogy majd be tudjuk vele fedni a tölteléket.

A túrót összekeverjük a cukorral, a tojássárgájákkal, a búzadarával és a reszelt citromhéjjal. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd fellazítjuk vele a túrós alapot. A tölteléket a tésztával bélelt őzgerincbe öntjük, a lelógó tésztát ráhajtjuk és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, felszeleteljük és megszórjuk porcukorral.

Túrós alagút porcukorral meghintva
Túrós alagút (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30-40 perc

  • Sütési idő: kb. 40 perc

Még több fantasztikus túrós sütit mutatunk:

Egyszerű túrós pite

Kapros-túrós rétes

Kakaós-túrós kevert

Ha tetszett a túrós alagút receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése