A túrós rizsfelfújt elkészítéséhez először is a rizst átmossuk, majd egy nagy lábasba szórjuk. Ráöntjük a vizet, és közepes lángon elkezdjük főzni. Amikor magába szívta a vizet, hozzáadunk a cukorból 150 g-ot, ráöntjük a tej felét, mehet bele a só, a vaníliaőrlemény, valamint a citromhéj, és tovább főzzük. Mikor ezt is magába szívta, beleöntjük a maradék tejet, amivel szépen puhára főzzük a rizst. Mikor megpuhult, hozzádobjuk a felkockázott, hideg vajat is. A rizst félretesszük kihűlni.
Túrós rizsfelfújt sütése:
A tojássárgákat habosra keverjük a maradék cukorral, majd hozzákeverjük a túrót is. A fehérjét egy külön tálban habbá verjük. A kihűlt rizshez keverjük a túrós-tojássárgás keveréket, és óvatosan fellazítjuk a fehérjehabbal. A masszát enyhén kivajazott és kicukrozott tepsibe öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Meggyragu és vaníliás tejföl:
A meggyraguhoz a meggyet a többi hozzávalóval együtt egy gyorsforralóban, közepes lángon pár perc alatt sűrűre főzzük. A vaníliás tejfölhöz kikeverjük a hozzávalókat. A felkockázott habkönnyű rizsfelfújtat a vaníliás tejföllel és a meggyraguval tálaljuk.

- Elkészítési idő: 45 perc
- Pihentetés: 2 óra
- Sütési idő: 45 perc