Green kitchen

Túrós-zabospizza

Túrós-zabos pizza

Hozzávalók
Az alaphoz
250 g
túró
100 g
zabpehelyliszt
1 db
tojás
1 tk
szárított oregánó
A paradicsomszószhoz
100 ml
passata
1 gerezd
fokhagyma
1 tk
szárított bazsalikom
A feltéthez
150 g
trappista sajt
2 ek
konzerv kukorica
0.5 fej
lila hagyma
(90 g/db)
4 db
koktélparadicsom
100 g
prosciutto cotto
A tálaláshoz
1 szál
bazsalikom

Elkészítés

A túrós-zabos pizza elkészítéséhez egy tálban összekeverjük a túrót, a zabpehelylisztet, a tojást, az oregánót és a sót, majd lefóliázzuk, és 15 percre betesszük a hűtőbe. A szószhoz egy tálban összekeverjük a passatát, a zúzott fokhagymát és a bazsalikomot. 

A tésztát egy sodrófa segítségével 0,5 cm vastagságú körré formázzuk, és betesszük 15 percre a 170 fokra előmelegített sütőbe. Ezután kivesszük, és 230 fokra állítjuk a hőfokot. Az alapot megkenjük a paradicsomszósszal, megszórjuk a reszelt sajt kb. felével, majd a kukoricával, a karikára vágott lila hagymával és a koktélparadicsommal, végül rátesszük a maradék sajtot, valamint a meghajtott sonkaszeleteket, és kb. 4 percre visszatesszük a sütőbe, hogy készre süljön. Tálalásnál friss bazsalikommal díszítjük, és egyben ízesítjük is. 

turos-zabos-pizza
Túrós-zabos pizza (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: kb. 20 perc

Még több pizzarecept, aminek nem klasszik tészta az alapja:

Édesburgonya-pizza

Fitt lencsepizza

Karfiolpizza

www.streetkitchen.hu

Nem mondom, hogy ha egy olasz megkóstolja ezt a „pizzát”, akkor első dolga lesz nyitni egy túrós-zabos pizzázót, de nem is ez a cél. Hanem egy alternatív verzió azoknak, akik nyitottak az ilyen jellegű ételekre.

Hozzávalók

1 db kb. 30 cm-es pizzához
Az alaphoz
250 g
túró
100 g
zabpehelyliszt
1 db
tojás
1 tk
szárított oregánó
A paradicsomszószhoz
100 ml
passata
1 gerezd
fokhagyma
1 tk
szárított bazsalikom
A feltéthez
150 g
trappista sajt
2 ek
konzerv kukorica
0.5 fej
lila hagyma
(90 g/db)
4 db
koktélparadicsom
100 g
prosciutto cotto
A tálaláshoz
1 szál
bazsalikom

A túrós-zabos pizza elkészítéséhez egy tálban összekeverjük a túrót, a zabpehelylisztet, a tojást, az oregánót és a sót, majd lefóliázzuk, és 15 percre betesszük a hűtőbe. A szószhoz egy tálban összekeverjük a passatát, a zúzott fokhagymát és a bazsalikomot. 

A tésztát egy sodrófa segítségével 0,5 cm vastagságú körré formázzuk, és betesszük 15 percre a 170 fokra előmelegített sütőbe. Ezután kivesszük, és 230 fokra állítjuk a hőfokot. Az alapot megkenjük a paradicsomszósszal, megszórjuk a reszelt sajt kb. felével, majd a kukoricával, a karikára vágott lila hagymával és a koktélparadicsommal, végül rátesszük a maradék sajtot, valamint a meghajtott sonkaszeleteket, és kb. 4 percre visszatesszük a sütőbe, hogy készre süljön. Tálalásnál friss bazsalikommal díszítjük, és egyben ízesítjük is. 

turos-zabos-pizza
Túrós-zabos pizza (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: kb. 20 perc

Még több pizzarecept, aminek nem klasszik tészta az alapja:

Édesburgonya-pizza

Fitt lencsepizza

Karfiolpizza

Ha tetszett a Túrós-zabos pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept