A túrós-zabos pizza elkészítéséhez egy tálban összekeverjük a túrót, a zabpehelylisztet, a tojást, az oregánót és a sót, majd lefóliázzuk, és 15 percre betesszük a hűtőbe. A szószhoz egy tálban összekeverjük a passatát, a zúzott fokhagymát és a bazsalikomot.
A tésztát egy sodrófa segítségével 0,5 cm vastagságú körré formázzuk, és betesszük 15 percre a 170 fokra előmelegített sütőbe. Ezután kivesszük, és 230 fokra állítjuk a hőfokot. Az alapot megkenjük a paradicsomszósszal, megszórjuk a reszelt sajt kb. felével, majd a kukoricával, a karikára vágott lila hagymával és a koktélparadicsommal, végül rátesszük a maradék sajtot, valamint a meghajtott sonkaszeleteket, és kb. 4 percre visszatesszük a sütőbe, hogy készre süljön. Tálalásnál friss bazsalikommal díszítjük, és egyben ízesítjük is.

- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: kb. 20 perc