Fantasztikus desszertek

Ünnepipezsgőkrémestorta

Ünnepi pezsgőkrémes torta

Hozzávalók
Hozzávalók
300 g
liszt
1 csomag
sütőpor
150 g
puha vaj
140 g
kristálycukor
4 db
tojásfehérje
300 ml
száraz pezsgő
6 db
tojássárgája
150 g
kristálycukor
300 ml
száraz pezsgő
425 g
mascarpone
15 dkg
áfonyalekvár

Elkészítés
A tésztához a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 23 cmes sütőformát kivajazunk, kilisztezünk.A lisztet elkeverjk a sütőporral és a sóval. Robotgépben krémesre keverjük a vajat és a cukrot. A tojásfehérjéket egyenként beledolgozzuk, majd hozzáadjuk a pezsgőt és a lisztes keveréket váltakozva, három-négy lépésben. A masszát az előkészített formába öntjük és 35 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.A pezsgőkrémhez a tojássárgáját és a cukrot egy nagy tálba tesszük, amit vízgőz fölé helyezünk. Habverővel elkezdjük habosítani, majd folyamatosan, vékony sugárban hozzáadagoljuk a pezsgőt. Egészen addig verjük a gőz felett, amíg stabil, kemény habot kapunk. Levesszük a gőzfürdőről és hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét habverővel habosra verjük és a kihűlt pezsgőhabbal összeforgatjuk: először néhány kanálnyit a pezsgőhabből a mascarponéhoz keverünk, hogy fellazítsuk, majd a fellazított mascarponét a pezsgőhabhoz adjuk és lágyan összeforgatjuk.A kihűlt tortalapot visszatesszük a tortaformába, megkenjük lekvárral és ráöntjük a pezsgőkrémet. Mélyhűtőbe tesszük és hagyjuk megdermedni. Szeletelés előtt a hűtőben kiengedjük, amíg éppen vágható lesz.

www.streetkitchen.hu

Idén sem hagyjuk ki az év végi ünnepi torta elkészítését, ami ezúttal elég menőre sikeredett, ugyanis a krémbe és a tésztába is került pezsgő. Meg belénk is a forgatás alatt, de ez már egy másik történet.

Hozzávalók

1 23 cm-es tortaformához
Hozzávalók
300 g
liszt
1 csomag
sütőpor
150 g
puha vaj
140 g
kristálycukor
4 db
tojásfehérje
300 ml
száraz pezsgő
6 db
tojássárgája
150 g
kristálycukor
300 ml
száraz pezsgő
425 g
mascarpone
15 dkg
áfonyalekvár
A tésztához a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 23 cmes sütőformát kivajazunk, kilisztezünk.A lisztet elkeverjk a sütőporral és a sóval. Robotgépben krémesre keverjük a vajat és a cukrot. A tojásfehérjéket egyenként beledolgozzuk, majd hozzáadjuk a pezsgőt és a lisztes keveréket váltakozva, három-négy lépésben. A masszát az előkészített formába öntjük és 35 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.A pezsgőkrémhez a tojássárgáját és a cukrot egy nagy tálba tesszük, amit vízgőz fölé helyezünk. Habverővel elkezdjük habosítani, majd folyamatosan, vékony sugárban hozzáadagoljuk a pezsgőt. Egészen addig verjük a gőz felett, amíg stabil, kemény habot kapunk. Levesszük a gőzfürdőről és hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét habverővel habosra verjük és a kihűlt pezsgőhabbal összeforgatjuk: először néhány kanálnyit a pezsgőhabből a mascarponéhoz keverünk, hogy fellazítsuk, majd a fellazított mascarponét a pezsgőhabhoz adjuk és lágyan összeforgatjuk.A kihűlt tortalapot visszatesszük a tortaformába, megkenjük lekvárral és ráöntjük a pezsgőkrémet. Mélyhűtőbe tesszük és hagyjuk megdermedni. Szeletelés előtt a hűtőben kiengedjük, amíg éppen vágható lesz.

Ha tetszett az ünnepi pezsgőkrémes torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése