Gyors sütik

Vaníliapudingoscsigarumosmazsolával

Vaníliapudingos csiga rumos mazsolával

Hozzávalók
2 - 3 ek
mazsola
100 ml
sütőrum
400 ml
tej
40 g
vaníliás pudingpor
3 - 4 ek
cukor
kb. 30 g vaj
1 csomag
bolti leveles tészta
(400 g/csomag)
1 db
tojás

Elkészítés

A vaníliapudingos csiga a rumos mazsolától lesz még extrább. Ehhez a mazsolát egy tálba tesszük, és nyakon öntjük a rummal, majd félretesszük. A tejből egy keveset teszünk egy gyorsforralóba, majd elkeverjük benne a pudingport. Ha már csomómentesre kevertük, felöntjük a maradék tejjel, és elkeverjük benne a cukrot.

Közepesen erős lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik a puding. Ha felforrt, és be is sűrűsödött, lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a vajat és a lecsöpögtetett mazsolát. A tetejére terítünk egy folpackot, és hagyjuk kissé kihűlni. A fóliára azért van szükség, hogy ne bőrösödjön be a teteje.

A tésztát kiterítjük, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a pudingot, majd a rövidebb oldalánál elkezdjük feltekerni. Kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, így elérve a csigaformát, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ha kissé eldeformálódnak a csigák, az ujjunkkal megformázzuk, arra törekedve, hogy minél szebb, kerek formájuk legyen.

Sütés előtt lekenjük a csigákat a felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Vaníliapudingos csiga
Vaníliapudingos csiga

Elkészítési idő: kb. 30 perc

www.streetkitchen.hu

Persze-persze, nagyon is jó a kakaós csiga. Na, de miért ne lehetne egyszer-egyszer eltérni a klasszikustól, és megtölteni pudinggal?! Pláne, ha még rumba áztatott mazsola is kerül bele, és villámgyorsan elkészül.

Hozzávalók

8 - 10 csigához
2 - 3 ek
mazsola
100 ml
sütőrum
400 ml
tej
40 g
vaníliás pudingpor
3 - 4 ek
cukor
kb. 30 g vaj
1 csomag
bolti leveles tészta
(400 g/csomag)
1 db
tojás

A vaníliapudingos csiga a rumos mazsolától lesz még extrább. Ehhez a mazsolát egy tálba tesszük, és nyakon öntjük a rummal, majd félretesszük. A tejből egy keveset teszünk egy gyorsforralóba, majd elkeverjük benne a pudingport. Ha már csomómentesre kevertük, felöntjük a maradék tejjel, és elkeverjük benne a cukrot.

Közepesen erős lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik a puding. Ha felforrt, és be is sűrűsödött, lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a vajat és a lecsöpögtetett mazsolát. A tetejére terítünk egy folpackot, és hagyjuk kissé kihűlni. A fóliára azért van szükség, hogy ne bőrösödjön be a teteje.

A tésztát kiterítjük, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a pudingot, majd a rövidebb oldalánál elkezdjük feltekerni. Kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, így elérve a csigaformát, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ha kissé eldeformálódnak a csigák, az ujjunkkal megformázzuk, arra törekedve, hogy minél szebb, kerek formájuk legyen.

Sütés előtt lekenjük a csigákat a felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Vaníliapudingos csiga
Vaníliapudingos csiga

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Ha tetszett a Vaníliapudingos csiga rumos mazsolával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept