A vaníliapudingos tejberizs elkészítése nem tartozik a legbonyolultabb dolgok közé, úgyhogy időnként mindenképp érdemes beiktatni, mert a gyerekek és a felnőttek egyaránt imádni fogják! Mutatjuk, hogyan készül:
A tejet feltesszük egy lábosban, közepesen magas hőfokon főni a rizzsel, a fahéjjal és a csipet sóval. Ha megpuhult a rizs, ami kb. 10-15 perc, akkor hozzáadjuk a 2-3 ek vízzel csomómentesre kevert pudingport, a kristály- és vaníliás cukrot, majd 2-3 forralással besűrítjük a tejberizst. Kihalásszuk belőle a fahéjrudakat, és ezzel el is készült a desszert – már csak azt kell eldöntened, hogy melegen, langyosan vagy hidegen eszed meg. Utóbbi esetben egy kis türelemre lesz szükség, amíg a hűtő elvégzi a dolgát. :)

- Elkészítési idő: kb. 30 perc
- Hűtési idő: 1 óra