A legjobb reggelik

Vaníliás-málnáscsiga,citromossajtkrémmel

Vaníliás-málnás csiga, citromos sajtkrémmel

Hozzávalók
A tésztához
15 g
friss élesztő
50 ml
tej
75 ml
tej
0.25 tk
250 g
liszt
35 g
cukor
1 db
tojás
25 g
olvasztott vaj
A töltelékhez
3 db
tojássárgája
60 g
cukor
1 csipet
0.5 db
vaníliarúd kikapart magja
200 ml
tej
50 ml
tej
15 g
étkezési keményítő
200 g
málna (lehet fagyasztott is)
A sajtkrémhez a tetejére
50 g
puha vaj
30 g
porcukor
125 g
natúr krémsajt
1 db
citrom reszelt héja, leve

Elkészítés
Először elkészítjük a krémet. A töltelékhez egy lábasban kikeverjük a tojások sárgáját a cukorral, a sóval, a vaníliarúd magjával és 200 ml tejjel, majd lassú tűzön elkezdjük melegíteni. A keményítőt csomómentesre keverjük 50 ml tejjel és hozzáöntjük a lábasban lévő tejes keverékhez, majd folytonos kevergetés mellett, alacsony lángon, puding állagúra sűrítjük. Folpackkal letakarjuk és megvárjuk míg kihűl.
A tésztához 50 ml langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük 1 tk cukorral, hagyjuk kétszeresére felfutni. A keverőtál aljába öntjük a sót, a lisztet, a cukrot, a felfuttatott élesztőt, dagasztókarral kicsit összedolgozzuk, hozzáadjuk a maradék tejet, tojást, olvasztott vajat és 10 percig dagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kétszeresére dagasztjuk (1 óra). Kinyomkodjuk belőle a légbuborékokat és lisztezett felületen kinyújtjuk. A krémet újból átkeverjük, rákenjük a tésztára, megszórjuk a málnaszemekkel és feltekerjük úgy mint a bejglit. Késsel tekercseket vágunk belőle és kivajazott, kilisztezett tepsibe helyezzük. 175 fokon légkeveréses programon 25-30 percig sütjük. Ha barnulna a teteje,de úgy látjuk, hogy nyers még a tészta, akkor egy alufóliával letakarjuk, hogy ne égjen meg. Hagyjuk kihűlni. A sajtkrémhez a puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a krémsajtot, a citrom reszelt héját és levét, majd krémesre dolgozzuk és megkenjük a csigák tetejét vele.

www.streetkitchen.hu

Ahhoz, hogy a napunk jól induljon, elengedhetetlen egy tökéletes reggeli, pláne, ha az még édes is. Ez a recept nem egy rohanós, munkába indulós reggelen kell, hogy elkészüljön, hanem egy szép hétvégén, amikor nincs már dolgunk, csak az ágyból szaglászni a friss péksüti illatát. 

Hozzávalók

1 db 26x20 cm-es tepsihez, vagy 9 db csigához
A tésztához
15 g
friss élesztő
50 ml
tej
75 ml
tej
0.25 tk
250 g
liszt
35 g
cukor
1 db
tojás
25 g
olvasztott vaj
A töltelékhez
3 db
tojássárgája
60 g
cukor
1 csipet
0.5 db
vaníliarúd kikapart magja
200 ml
tej
50 ml
tej
15 g
étkezési keményítő
200 g
málna (lehet fagyasztott is)
A sajtkrémhez a tetejére
50 g
puha vaj
30 g
porcukor
125 g
natúr krémsajt
1 db
citrom reszelt héja, leve
Először elkészítjük a krémet. A töltelékhez egy lábasban kikeverjük a tojások sárgáját a cukorral, a sóval, a vaníliarúd magjával és 200 ml tejjel, majd lassú tűzön elkezdjük melegíteni. A keményítőt csomómentesre keverjük 50 ml tejjel és hozzáöntjük a lábasban lévő tejes keverékhez, majd folytonos kevergetés mellett, alacsony lángon, puding állagúra sűrítjük. Folpackkal letakarjuk és megvárjuk míg kihűl.
A tésztához 50 ml langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük 1 tk cukorral, hagyjuk kétszeresére felfutni. A keverőtál aljába öntjük a sót, a lisztet, a cukrot, a felfuttatott élesztőt, dagasztókarral kicsit összedolgozzuk, hozzáadjuk a maradék tejet, tojást, olvasztott vajat és 10 percig dagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kétszeresére dagasztjuk (1 óra). Kinyomkodjuk belőle a légbuborékokat és lisztezett felületen kinyújtjuk. A krémet újból átkeverjük, rákenjük a tésztára, megszórjuk a málnaszemekkel és feltekerjük úgy mint a bejglit. Késsel tekercseket vágunk belőle és kivajazott, kilisztezett tepsibe helyezzük. 175 fokon légkeveréses programon 25-30 percig sütjük. Ha barnulna a teteje,de úgy látjuk, hogy nyers még a tészta, akkor egy alufóliával letakarjuk, hogy ne égjen meg. Hagyjuk kihűlni. A sajtkrémhez a puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a krémsajtot, a citrom reszelt héját és levét, majd krémesre dolgozzuk és megkenjük a csigák tetejét vele.

Ha tetszett a vaníliás-málnás csiga, citromos sajtkrémmel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése