Vegán receptek

Vegánalmáspalacsinta

Vegán almás palacsinta

Hozzávalók
180 g
finomliszt
80 g
bolti almapüré
5 g
sütőpor
1 csipet
60 g
barna cukor
1 tk
őrölt fahéj
1 tk
vaníliakivonat
200 ml
növényi tej
200 g
tisztított alma
étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
1 ek
aprított dió
0.5 db
alma
(200 g/db)
4 ek
juharszirup

Elkészítés

A vegán almás palacsinta elkészítéséhez egy keverőtálba tesszük a lisztet, az almapürét, a sütőport, a sót, a cukrot, a fahéjat, a vaníliakivonatot és a növényi tejet, és habverő segítségével csomómentesre keverjük. 

Az almát lereszeljük és ezt is a tésztához keverjük. 

Serpenyőben 1 evőkanál olajat hevítünk. A palacsintatésztából egy merőkanálnyit rácsorgatunk a serpenyő közepére és közepes lángon, oldalanként 2-2 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Ez a műveletet addig folytatjuk, amíg el nem fogy a tésztánk. Kb. 10 cm átmérőjű palacsintákat kell kapnunk. 

A kész amerikai palacsintákat egymásra halmozzuk, megszórjuk aprított dióval és almakockákkal, végül pedig nyakon öntjük egy adag juharsziruppal. 

Vegán almás palacsinta
Vegán almás palacsinta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25-30 perc

Egy jó palacsintával nem lehet mellélőni. A klasszikusokat ehetitek például bableves mellé, de a legtöbb reggeliként is megállja a helyét. Néhány alternatíva a legnagyobb palacsintarajongóknak:

Gundel-palacsinta

Bögrés amerikai palacsinta

Brownie-palacsinta

www.streetkitchen.hu

Egy amerikai palacsintához nem kell feltétlenül tej és tojás, hogy fullos legyen. Ha a tészta sűrűsége megfelelő, akkor elég hozzá a liszt, növényi tej és sütőpor kombó. Na de azért valamivel turbózzuk fel – mehet bele egy kis reszelt alma!

pictogram

Vegán

Hozzávalók

2 főre
180 g
finomliszt
80 g
bolti almapüré
5 g
sütőpor
1 csipet
60 g
barna cukor
1 tk
őrölt fahéj
1 tk
vaníliakivonat
200 ml
növényi tej
200 g
tisztított alma
étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
1 ek
aprított dió
0.5 db
alma
(200 g/db)
4 ek
juharszirup

A vegán almás palacsinta elkészítéséhez egy keverőtálba tesszük a lisztet, az almapürét, a sütőport, a sót, a cukrot, a fahéjat, a vaníliakivonatot és a növényi tejet, és habverő segítségével csomómentesre keverjük. 

Az almát lereszeljük és ezt is a tésztához keverjük. 

Serpenyőben 1 evőkanál olajat hevítünk. A palacsintatésztából egy merőkanálnyit rácsorgatunk a serpenyő közepére és közepes lángon, oldalanként 2-2 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Ez a műveletet addig folytatjuk, amíg el nem fogy a tésztánk. Kb. 10 cm átmérőjű palacsintákat kell kapnunk. 

A kész amerikai palacsintákat egymásra halmozzuk, megszórjuk aprított dióval és almakockákkal, végül pedig nyakon öntjük egy adag juharsziruppal. 

Vegán almás palacsinta
Vegán almás palacsinta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25-30 perc

Egy jó palacsintával nem lehet mellélőni. A klasszikusokat ehetitek például bableves mellé, de a legtöbb reggeliként is megállja a helyét. Néhány alternatíva a legnagyobb palacsintarajongóknak:

Gundel-palacsinta

Bögrés amerikai palacsinta

Brownie-palacsinta

Ha tetszett a Vegán almás palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept