Vegán receptek

Vegáncsirkenuggets

Vegán csirkenuggets

Hozzávalók
A nuggetshez
1 csomag
keményebb tofu
olaj a sütéshez
A marinádhoz
2 ek
szójaszósz
2.5 ek
deaktivált élesztő
1 tk
fokhagymapor
2 ek
szőlőmagolaj
0.25
csésze szójatej
1 tk
almaborecet
0.5 db
chipotle in adobo paprika
(villával pépesítve)
A chipotle majonézhez
200 ml
szőlőmagolaj
2 tk
2 tk
mustár
150 ml
szójatej
4 tk
citromlé
2 tk
almaborecet
2.5 db
chipotle in adobo paprika
1 késhegynyi
fekete só
1 tk
juharszirup
A fűszeres morzsához
2
csésze panko morzsa
2 ek
deaktivált élesztő
0.5 tk
cayenne-bors
2 tk
fokhagymapor
2 tk
hagymapor
2 tk
füstölt paprika
1 tk
1 tk
bors
A panírliszthez
1
csésze liszt
1 ek
kukoricakeményítő
Az íróhoz
1
csésze szójatej
1 ek
almaborecet
Az édesburgonya-hasábhoz
1 kg
édesburgonya
1 - 2 ek
kukoricakeményítő
olaj a sütéshez

Elkészítés

A tofut kettő vágódeszka közé tesszük, és a tetejére egy vízzel teli fazekat helyezünk, így préseljük pár órát, amíg a lehető legtöbb folyadék eltávozott belőle. Ezután leszárítjuk egy papírtörlővel, és a fagyasztóba helyezzük egy éjszakára. Másnap kivesszük, kiolvasztjuk, majd tetszőleges nuggets méretű darabokra tépkedjük.

A marindádhoz az alapanyagokat összekeverjük, majd beletesszük az összetépkedett tofut, és minimum 1 órát hagyjuk benne állni.

Vegán csirkenuggets

A csípős majonézhez az alapanyagokat az olaj kivételével egy kisebb kancsóba tesszük, majd egy botmixer segítségével folyamatos pürésítés mellett lassan hozzácsorgatjuk az olajat. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.

A fűszeres morzsához a hozzávalókat összekeverjük egy tálban. Az íróhoz a szójatejet és az ecetet egy tálban összedolgozzuk. A panírliszthez a kukoricakeményítőt és lisztet bekeverjük. A tofut  a lisztbe mártjuk, aztán az íróba, végül a morzsába, így panírozzuk be az összeset. 

Az édesburgonyát meghámozzuk, majd hasábokra vágjuk, egy zacskóban összerázzuk a kukoricakeményítővel. A nuggetseket, majd az édesburgonyát bő, forró olajban ropogósra sütjük, és a majonézzel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ez a recept nem fukarkodik alapanyag és befektetett idő terén, de szerintem egy nagyon jó imitálása a csirkenuggetsnek, vegánoknak így megéri a fáradalmat.

pictogram

Vega

pictogram

Laktózmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

3 - 4 főre
A nuggetshez
1 csomag
keményebb tofu
olaj a sütéshez
A marinádhoz
2 ek
szójaszósz
2.5 ek
deaktivált élesztő
1 tk
fokhagymapor
2 ek
szőlőmagolaj
0.25
csésze szójatej
1 tk
almaborecet
0.5 db
chipotle in adobo paprika
(villával pépesítve)
A chipotle majonézhez
200 ml
szőlőmagolaj
2 tk
2 tk
mustár
150 ml
szójatej
4 tk
citromlé
2 tk
almaborecet
2.5 db
chipotle in adobo paprika
1 késhegynyi
fekete só
1 tk
juharszirup
A fűszeres morzsához
2
csésze panko morzsa
2 ek
deaktivált élesztő
0.5 tk
cayenne-bors
2 tk
fokhagymapor
2 tk
hagymapor
2 tk
füstölt paprika
1 tk
1 tk
bors
A panírliszthez
1
csésze liszt
1 ek
kukoricakeményítő
Az íróhoz
1
csésze szójatej
1 ek
almaborecet
Az édesburgonya-hasábhoz
1 kg
édesburgonya
1 - 2 ek
kukoricakeményítő
olaj a sütéshez

A tofut kettő vágódeszka közé tesszük, és a tetejére egy vízzel teli fazekat helyezünk, így préseljük pár órát, amíg a lehető legtöbb folyadék eltávozott belőle. Ezután leszárítjuk egy papírtörlővel, és a fagyasztóba helyezzük egy éjszakára. Másnap kivesszük, kiolvasztjuk, majd tetszőleges nuggets méretű darabokra tépkedjük.

A marindádhoz az alapanyagokat összekeverjük, majd beletesszük az összetépkedett tofut, és minimum 1 órát hagyjuk benne állni.

Vegán csirkenuggets

A csípős majonézhez az alapanyagokat az olaj kivételével egy kisebb kancsóba tesszük, majd egy botmixer segítségével folyamatos pürésítés mellett lassan hozzácsorgatjuk az olajat. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.

A fűszeres morzsához a hozzávalókat összekeverjük egy tálban. Az íróhoz a szójatejet és az ecetet egy tálban összedolgozzuk. A panírliszthez a kukoricakeményítőt és lisztet bekeverjük. A tofut  a lisztbe mártjuk, aztán az íróba, végül a morzsába, így panírozzuk be az összeset. 

Az édesburgonyát meghámozzuk, majd hasábokra vágjuk, egy zacskóban összerázzuk a kukoricakeményítővel. A nuggetseket, majd az édesburgonyát bő, forró olajban ropogósra sütjük, és a majonézzel tálaljuk.

Ha tetszett a Vegán csirkenuggets receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept