Az összes hozzávalót turmixgépbe rakjuk, a növényi tejet fokozatosan, több részletben adagoljuk a többi alapanyaghoz. Kb. 10 perc alatt leturmixoljuk, addig, amíg egy homogén állagot nem kapunk. Az ízét fokozatosan állítsuk be, hogy a leginkább hasonlítson a veganézre.
A legkrémesebb mártogatós, amit valaha ettetek, állati összetevők nélkül! A sörélesztőpelyhet kihagyhatjátok, de nem érdemes nélküle elkészíteni ezt a csodásan lágy, vegán majonézt. Vigyázzatok: megúszós, nagyon rákapós és mindenki a receptjét akarja majd!
Hozzávalók
5 - 6 dl-hez
200 - 250 g
tofu
(ha fele füstölt, még pikánsabb lesz)
0.5 db
citrom
cukor vagy édesítő
(ízlés szerint)
200 ml
olaj
(vagy extra szűz olívaolaj)
fekete só
(ízlés szerint)
1 tk
sörélesztőpehely
só
(elhagyható)
150 - 200 ml
növényi tej
(szója vagy rizs hozzá a legjobb)
Az összes hozzávalót turmixgépbe rakjuk, a növényi tejet fokozatosan, több részletben adagoljuk a többi alapanyaghoz. Kb. 10 perc alatt leturmixoljuk, addig, amíg egy homogén állagot nem kapunk. Az ízét fokozatosan állítsuk be, hogy a leginkább hasonlítson a veganézre.
Vegán majonéz, avagy veganéz
Ha tetszett a Vegán majonéz, avagy veganéz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!