Vegán karácsonyi receptek

Vegánmézeskalács

Vegán mézeskalács

Hozzávalók
1 ek
lenmagliszt
2 ek
víz
140 g
margarin
100 g
barna cukor
3 ek
rizsszirup
3 tk
mézeskalács-fűszerkeverék
350 g
finomliszt + a nyújtáshoz
1 tk
szódabikarbóna
1 tk
őrölt gyömbér
1 tk
fahéj
1 tk
szerecsendió

Elkészítés

A vegán mézeskalács elkészítéséhez a lenmaglisztet elkeverjük a vízzel és állni hagyjuk.

Egy kisebb lábasban összeolvasztjuk a margarint a cukorral és a rizssziruppal, majd egy tálba öntjük és a hűtőbe helyezzük 10 percre, hogy kicsit hűljön.

Egy dagasztógép táljába rakjuk a száraz összetevőket, alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a langyos, kissé kihűlt margarinos-cukros egybeolvasztott „méz” helyettesítőjét és a dagasztógéppel tovább keverjük, amíg össze nem áll a massza. Kicsit átdolgozzuk kézzel, majd folpackba csavarjuk és a hűtőbe tesszük pihenni 30 percre.

Lisztezett felületen kinyújtjuk egy sodrófával 1 cm-es vastagságúra és formákat szúrunk ki belőle. A leeső darabokat újragyúrjuk és további formákat szúrunk ki belőle. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy a tésztánk.

A mézeskalács figurákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Díszíthetjük sima írókával, de ha egy vegán íróka receptre vágysz, azt is megtalálod az SK oldalán!

vegan-mezeskalacs-4
Vegán mézeskalács (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Pihentetés: 30 perc
  • Sütési idő: 10-12 perc

Még több vegán édességre vágytok?

Mogyoróvajas-zabos energiagolyók

Erdei gyümölcsös smoothie bowl

Vegán csokis pohárkrém

www.streetkitchen.hu

Ez a 100%-ig növényi alapú mézeskalács tökéletes ehető ajándék lesz a szeretteidnek. És még elkészíteni is pofonegyszerű!

Hozzávalók

24 db mézeskalácshoz
1 ek
lenmagliszt
2 ek
víz
140 g
margarin
100 g
barna cukor
3 ek
rizsszirup
3 tk
mézeskalács-fűszerkeverék
350 g
finomliszt + a nyújtáshoz
1 tk
szódabikarbóna
1 tk
őrölt gyömbér
1 tk
fahéj
1 tk
szerecsendió

A vegán mézeskalács elkészítéséhez a lenmaglisztet elkeverjük a vízzel és állni hagyjuk.

Egy kisebb lábasban összeolvasztjuk a margarint a cukorral és a rizssziruppal, majd egy tálba öntjük és a hűtőbe helyezzük 10 percre, hogy kicsit hűljön.

Egy dagasztógép táljába rakjuk a száraz összetevőket, alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a langyos, kissé kihűlt margarinos-cukros egybeolvasztott „méz” helyettesítőjét és a dagasztógéppel tovább keverjük, amíg össze nem áll a massza. Kicsit átdolgozzuk kézzel, majd folpackba csavarjuk és a hűtőbe tesszük pihenni 30 percre.

Lisztezett felületen kinyújtjuk egy sodrófával 1 cm-es vastagságúra és formákat szúrunk ki belőle. A leeső darabokat újragyúrjuk és további formákat szúrunk ki belőle. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy a tésztánk.

A mézeskalács figurákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Díszíthetjük sima írókával, de ha egy vegán íróka receptre vágysz, azt is megtalálod az SK oldalán!

vegan-mezeskalacs-4
Vegán mézeskalács (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Pihentetés: 30 perc
  • Sütési idő: 10-12 perc

Még több vegán édességre vágytok?

Mogyoróvajas-zabos energiagolyók

Erdei gyümölcsös smoothie bowl

Vegán csokis pohárkrém

Ha tetszett a Vegán mézeskalács receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept