Vegán
Hozzávalók
- 6 db magozott datolya
- 120 g mogyoróvaj
- 2 ek rizsszirup vagy juharszirup
- 75 g apró szemű zabpehely
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 ek chiamag
- 1 csipet só
- 50 g étcsoki
- 3 ek kókuszreszelék
Hozzávalók
- 6 db magozott datolya
- 120 g mogyoróvaj
- 2 ek rizsszirup vagy juharszirup
- 75 g apró szemű zabpehely
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 ek chiamag
- 1 csipet só
- 50 g étcsoki
- 3 ek kókuszreszelék
A zabos energiagolyó elkészítéséhez egy késes aprítóban összemixeljük a magozott datolyát a mogyoróvajjal. A kész mixet egy keverőtálba borítjuk, majd hozzáadjuk a rizsszirupot, a zabpelyhet, a fahéjat, a chiamagot és a sót. Összegyúrjuk az összetevőket addig, míg egy összeálló masszát kapunk.
@streetkitchenhu Mogyoróvajas-zabos energiagolyó. 💪 #peanutbutter #foodtiktok #cooktok #foryou #nekedbe #fyp #foryoupage #streetkitchen @adamhorvath ♬ Hip Hop Background(813690) – Pavel
Felaprítjuk az étcsokoládét, és óvatosan hozzákeverjük a kész masszához. Egy tálkába kókuszreszeléket rakunk, és miután kigolyóztuk a masszából az energiagolyókat, a kókuszreszelékben megforgatjuk őket. Már alkalmas is a fogyasztásra, de vigyázat, mert nagyon addiktív. Vegán vagy tejérzékeny vendégeknek is szuper könnyű édesség a családi összejövetelekre, ezzel biztos sikert aratsz majd!
Elkészítési idő: 10 perc
Ha tetszett a zabos energiagolyó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!