Green kitchen

Vegánrépatorta

Vegán répatorta

Hozzávalók
A díszítéshez
A répatortához
2 ek
lenmag
6 ek
víz
255 g
reszelt sárgarépa
300 g
barna cukor
120 ml
olívaolaj
250 g
finomliszt
2 tk
őrölt fahéj
2 tk
őrölt szerecsendió
1 csipet
0.5 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
6 g
szódabikarbóna
2 tk
vaníliaaroma
1 ek
10%-os ecet
120 g
dió
A krémhez
400 g
porcukor
60 g
lágy margarin
2 ek
vegaföl
1 db
narancs
1 db
citrom reszelt héja
100 g
aprított dió
1
flakon bolti növényi tejszínhab
(200 ml-es kiszerelés)

Elkészítés

A vegán répatorta elkészítéséhez a lenmagot elkeverjük a vízben és hagyjuk 5-6 percig ázni. A répát egy tálba dobjuk, hozzáadjuk a cukrot, az olajat és a beáztatott lenmagot. Alaposan elkeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a fűszereket, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, a vaníliaaromát, az ecetet és a finomra aprított diót, majd ismét alaposan átkeverjük. A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, belekanalazzuk a répás masszát és elsimítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra 10 percig sütjük, aztán hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez egy tálba tesszük a porcukrot, a margarint, a vegafölt, a narancs lereszelt héját és kifacsart levét, valamint a citromhéjat, és egy robotgép segítségével alacsony fokozaton kihabosítjuk. A kész krémet habzsákba kanalazzuk és hűtőbe dobjuk a torta befejezéséig.

A kihűlt tortát vízszintesen három egyenlő vastagságú lapra vágjuk. Az alsó rétegre nyomunk a krémből és elsimítjuk rajta egy habkártyával. Ráhelyezünk egy másik répatortalapot, erre is mehet a krémből, elegyengetjük, majd erre kerül az utolsó tésztalap. Rányomjuk a maradék krémet, elsimítjuk a tetején és a rétegek között kifolyó krémet körbekenjük a torta oldalán. Megszórjuk aprított dióval a tetejét, az oldalára is tapasztunk belőle, majd egy kis vegán tejszínhabbal díszítjük a tetejét.

Vegán répatorta tortaállványon
Vegán répatorta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Sütési idő: 1 óra 10 perc
  • Pihentetési idő: minimum 3 óra

Ha bejött a vegán répatorta, akkor itt van még további három vegán desszert, ami tutira tetszeni fog!

Epres proteinmuffin

Vegán epertorta

A legjobb vegán tiramisu

www.streetkitchen.hu

A vegánoknak is kijár a jóból, így készítettem egy igazán szaftos répatortát, amit megkentem azzal a nagyon édes alapkrémmel, amit a nagymamád tuti jól ismer. Igen, ez a jó öreg margarinos krém! És hogy miért ez került bele? Mert ha valami flinces-flancos kesudiós krémet csinálok, akkor senki sem fogja elkészíteni ezt a receptet. Úgyhogy ne akadj ki a margarin miatt, mert ha nem margarin lenne, hanem valami más, azért akadnál ki. 😀

Hozzávalók

1 20 cm átmérőjű tortaformához
A díszítéshez
A répatortához
2 ek
lenmag
6 ek
víz
255 g
reszelt sárgarépa
300 g
barna cukor
120 ml
olívaolaj
250 g
finomliszt
2 tk
őrölt fahéj
2 tk
őrölt szerecsendió
1 csipet
0.5 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
6 g
szódabikarbóna
2 tk
vaníliaaroma
1 ek
10%-os ecet
120 g
dió
A krémhez
400 g
porcukor
60 g
lágy margarin
2 ek
vegaföl
1 db
narancs
1 db
citrom reszelt héja
100 g
aprított dió
1
flakon bolti növényi tejszínhab
(200 ml-es kiszerelés)

A vegán répatorta elkészítéséhez a lenmagot elkeverjük a vízben és hagyjuk 5-6 percig ázni. A répát egy tálba dobjuk, hozzáadjuk a cukrot, az olajat és a beáztatott lenmagot. Alaposan elkeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a fűszereket, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, a vaníliaaromát, az ecetet és a finomra aprított diót, majd ismét alaposan átkeverjük. A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, belekanalazzuk a répás masszát és elsimítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra 10 percig sütjük, aztán hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez egy tálba tesszük a porcukrot, a margarint, a vegafölt, a narancs lereszelt héját és kifacsart levét, valamint a citromhéjat, és egy robotgép segítségével alacsony fokozaton kihabosítjuk. A kész krémet habzsákba kanalazzuk és hűtőbe dobjuk a torta befejezéséig.

A kihűlt tortát vízszintesen három egyenlő vastagságú lapra vágjuk. Az alsó rétegre nyomunk a krémből és elsimítjuk rajta egy habkártyával. Ráhelyezünk egy másik répatortalapot, erre is mehet a krémből, elegyengetjük, majd erre kerül az utolsó tésztalap. Rányomjuk a maradék krémet, elsimítjuk a tetején és a rétegek között kifolyó krémet körbekenjük a torta oldalán. Megszórjuk aprított dióval a tetejét, az oldalára is tapasztunk belőle, majd egy kis vegán tejszínhabbal díszítjük a tetejét.

Vegán répatorta tortaállványon
Vegán répatorta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Sütési idő: 1 óra 10 perc
  • Pihentetési idő: minimum 3 óra

Ha bejött a vegán répatorta, akkor itt van még további három vegán desszert, ami tutira tetszeni fog!

Epres proteinmuffin

Vegán epertorta

A legjobb vegán tiramisu

Ha tetszett a Vegán répatorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept