A vegyes gyümölcskompót elkészítése előtt az üveget alaposan fertőtlenítjük, azaz kifőzzük, majd hagyjuk teljesen megszáradni.
A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk és egy lábasba dobjuk. Hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket, majd felöntjük a vízzel és közepes lángon felforraljuk. Mikor elkezd gyöngyözni a víz, onnantól számítva 10 percig főzzük még.
Ezután leszűrjük, a gyümiket belepakoljuk az üvegbe, majd felöntjük a lével, amiben főttek. Légmentesen lezárjuk és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni egy éjszakán át. Másnap már mehet is a kamrapolcra!
Vegyes gyümölcskompót (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 80 perc
Ez a vegyes gyümölcskompót tökéletes módja annak, hogy megőrizd az ősz ízeit, és akár télen is élvezhesd a friss gyümölcsök zamatát. A fahéj, a szegfűszeg és a csillagánizs csodálatosan kiegészítik a barack, körte és szilva édességét, így minden falat egy kicsit az őszre emlékeztet majd. Ha pedig belejöttél, és van még kedved a befőzéshez, itt van hozzá néhány jó recept:
Ha túl sok gyümölcs maradt a nyakadon, akkor van egy jó hírem! Ezzel a recepttel az ősz legcsodásabb gyümölcseit téli álomra küldve igazán ízes kompótot hozhatsz létre, amit bármikor előkaphatsz, amikor feldobnád egy szürke, esős napon a zabkásádat.
Hozzávalók
1 1,5 literes üveghez
4 db
őszibarack
2 db
körte
6 db
szilva
80 g
kristálycukor
1 ek
szegfűszeg
3 rúd
fahéj
4 db
csillagánizs
1 rúd
vanília kikapart magja
2 l
víz
A vegyes gyümölcskompót elkészítése előtt az üveget alaposan fertőtlenítjük, azaz kifőzzük, majd hagyjuk teljesen megszáradni.
A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk és egy lábasba dobjuk. Hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket, majd felöntjük a vízzel és közepes lángon felforraljuk. Mikor elkezd gyöngyözni a víz, onnantól számítva 10 percig főzzük még.
Ezután leszűrjük, a gyümiket belepakoljuk az üvegbe, majd felöntjük a lével, amiben főttek. Légmentesen lezárjuk és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni egy éjszakán át. Másnap már mehet is a kamrapolcra!
Vegyes gyümölcskompót (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 80 perc
Ez a vegyes gyümölcskompót tökéletes módja annak, hogy megőrizd az ősz ízeit, és akár télen is élvezhesd a friss gyümölcsök zamatát. A fahéj, a szegfűszeg és a csillagánizs csodálatosan kiegészítik a barack, körte és szilva édességét, így minden falat egy kicsit az őszre emlékeztet majd. Ha pedig belejöttél, és van még kedved a befőzéshez, itt van hozzá néhány jó recept:
Ha tetszett a Vegyes gyümölcskompót receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!