Hozzávalók
- 1 kg mandarin
- 400 ml víz
- 250 g kristálycukor
- 1 rúd fahéj
- 8 szem szegfűszeg
Mandarinkompót
Hozzávalók
- 1 kg mandarin
- 400 ml víz
- 250 g kristálycukor
- 1 rúd fahéj
- 8 szem szegfűszeg
A mandarinkompót elkészítésének első lépése, hogy a mandarinokat meghámozzuk, és amennyire tudjuk, lehúzzuk róla a kis fehér szálakat, de ha bírjuk türelemmel, akár teljesen le is hártyázhatjuk. Befőttesüvegbe dobáljuk a megpucolt gerezdeket. A vizet egy gyorsforralóban felforraljuk a cukorral, fahéjjal és a szegfűszegekkel, 5 percig főzzük, majd ráöntjük a mandarinokra. Pár óra pihentetés után akár már kész is a mandarinkompót, de egy egész éjszaka pihentetés után a legtutibb!
- Elkészítési idő: 20 perc
- Pihentetési idő: minimum 2-3 óra
Ha tetszett a mandarinkompót recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!