Street Kitchen

Háromféleszendvicshúsvétra

Háromféle szendvics húsvétra

Hozzávalók
A medvehagymás tojáskrémhez
4 db
tojás
100 ml
olaj
2 tk
mustár
1 tk
fehérborecet
2 nagy csipet
bors
1 csipet
cukor
1 kis csokor
medvehagyma vagy 1 kis csokor snidling
(50 g)
A körözötthöz
1 fej
lila hagyma
(kisebb)
1 gerezd
fokhagyma
1 tk
fehérborecet
250 g
túró
(ennek egy része lehetőleg juhtúró)
1 csapott mk
őrölt kömény
1 tk
pirospaprika
bors
2 ek
tejföl
A tormás sajtkrémhez
200 g
natúr sajtkrém
2 tk
ecetes torma
1 csipet
A feltétekhez
3 db
tojás
100 g
szeletelt főtt sonka
1 csomag
hagymacsíra
6 - 8 db
koktélparadicsom
100 g
füstölt trappista
5 - 6 db
hónapos retek
7 levél
bébispenót
50 g
paprikakrém
7 levél
zöld saláta
80 g
lazackaviár
Az összeállításhoz
2 db
félbagett

Elkészítés

A vendégváró szendvics már régen túlmutat a retró házibulik parizeres emlékein - nem mintha nem lettek volna jók - de azért erre vessetek egy pillantást! Idén valószínűleg szűk családi körben telik a húsvét, de ez még nem ok arra, hogy szendvics nélkül maradjatok

A feltéthez és a krémhez használatos tojásokat (4 + 3 db) sós, forró vízben 10 perc alatt keményre főzzük, majd lehűtjük és megpucoljuk.

A tojáskrémhez a főtt tojásokat egy késes aprítóba tesszük az olajjal, a mustárral, az ecettel, sóval, borssal és cukorral, majd homogénre, krémesre zúzzuk. A medvehagymát késsel finomra vágjuk és a krémbe keverjük, majd az egészet habzsákba töltjük.

Háromféle húsvéti vendégváró szendvics

A körözötthöz a lila hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, megszórjuk sóval, meglocsoljuk az ecettel, és pár percig állni hagyjuk. A túrót egy villával kicsit összetörjük, majd összekeverjük a marinált hagymával, a köménnyel, a pirospaprikával és a borssal, és az egészet fellazítjuk a tejföllel.

A tormás sajtkrémhez a sajtkrémet összekeverjük a sóval és az ecetes tormával.

Összeállítás

A kis kanapé szendvicsek összeállításához a félbagetteket srégen felszeleteljük. Nekünk 21 szelet lett belőlük, így 7-7 darabot készítettünk mindhárom fajtából.

7 szeletet megkenünk a tormás sajtkrémmel, majd a sonkaszeleteket kicsit meghajtogatva ráfektetjük. A medvehagymás tojáskrémből 1-1 kis pöttyöt nyomunk rá, megszórjuk a hagymacsírával és néhány szelet koktélparadicsomot fektetünk rá.

Háromféle húsvéti vendégváró szendvics

Másik 7 szeletet megkenünk a körözöttel, majd kis tölcsért hajtogatunk a sajtból, és a kenyerekre pakoljuk. A három főtt tojást felszeleteljük, néhány szeletet teszünk a sajtra, majd felszeletelt retekkel és bébispenótlevéllel díszítjük. A retró hatás kedvéért paprikakrémet is nyomunk rá.

A megmaradt 7 szeletre nyomunk a tojáskrémből, majd ráfektetjük a zöld salátaleveleket. A salátalevelek belsejébe nyomunk pár gömböt a krémből, végül lazackaviárt halmozunk rájuk.

Ezeket is nézd meg:

7 király vendégváró partikaja

Az 5 legjobb vendégváró kekszreceptünk

www.streetkitchen.hu

Nem szeretnénk, ha a locsolóknak kopogna a szeme, itt van néhány szendvics, hát kínáljuk meg őket vele. Faragott kínrímek helyett ezzel kedveskedünk, biztos lesz pár komment, amit majd megemlegetünk.

Hozzávalók

5 - 6 főre
A medvehagymás tojáskrémhez
4 db
tojás
100 ml
olaj
2 tk
mustár
1 tk
fehérborecet
2 nagy csipet
bors
1 csipet
cukor
1 kis csokor
medvehagyma vagy 1 kis csokor snidling
(50 g)
A körözötthöz
1 fej
lila hagyma
(kisebb)
1 gerezd
fokhagyma
1 tk
fehérborecet
250 g
túró
(ennek egy része lehetőleg juhtúró)
1 csapott mk
őrölt kömény
1 tk
pirospaprika
bors
2 ek
tejföl
A tormás sajtkrémhez
200 g
natúr sajtkrém
2 tk
ecetes torma
1 csipet
A feltétekhez
3 db
tojás
100 g
szeletelt főtt sonka
1 csomag
hagymacsíra
6 - 8 db
koktélparadicsom
100 g
füstölt trappista
5 - 6 db
hónapos retek
7 levél
bébispenót
50 g
paprikakrém
7 levél
zöld saláta
80 g
lazackaviár
Az összeállításhoz
2 db
félbagett

A vendégváró szendvics már régen túlmutat a retró házibulik parizeres emlékein - nem mintha nem lettek volna jók - de azért erre vessetek egy pillantást! Idén valószínűleg szűk családi körben telik a húsvét, de ez még nem ok arra, hogy szendvics nélkül maradjatok

A feltéthez és a krémhez használatos tojásokat (4 + 3 db) sós, forró vízben 10 perc alatt keményre főzzük, majd lehűtjük és megpucoljuk.

A tojáskrémhez a főtt tojásokat egy késes aprítóba tesszük az olajjal, a mustárral, az ecettel, sóval, borssal és cukorral, majd homogénre, krémesre zúzzuk. A medvehagymát késsel finomra vágjuk és a krémbe keverjük, majd az egészet habzsákba töltjük.

Háromféle húsvéti vendégváró szendvics

A körözötthöz a lila hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, megszórjuk sóval, meglocsoljuk az ecettel, és pár percig állni hagyjuk. A túrót egy villával kicsit összetörjük, majd összekeverjük a marinált hagymával, a köménnyel, a pirospaprikával és a borssal, és az egészet fellazítjuk a tejföllel.

A tormás sajtkrémhez a sajtkrémet összekeverjük a sóval és az ecetes tormával.

Összeállítás

A kis kanapé szendvicsek összeállításához a félbagetteket srégen felszeleteljük. Nekünk 21 szelet lett belőlük, így 7-7 darabot készítettünk mindhárom fajtából.

7 szeletet megkenünk a tormás sajtkrémmel, majd a sonkaszeleteket kicsit meghajtogatva ráfektetjük. A medvehagymás tojáskrémből 1-1 kis pöttyöt nyomunk rá, megszórjuk a hagymacsírával és néhány szelet koktélparadicsomot fektetünk rá.

Háromféle húsvéti vendégváró szendvics

Másik 7 szeletet megkenünk a körözöttel, majd kis tölcsért hajtogatunk a sajtból, és a kenyerekre pakoljuk. A három főtt tojást felszeleteljük, néhány szeletet teszünk a sajtra, majd felszeletelt retekkel és bébispenótlevéllel díszítjük. A retró hatás kedvéért paprikakrémet is nyomunk rá.

A megmaradt 7 szeletre nyomunk a tojáskrémből, majd ráfektetjük a zöld salátaleveleket. A salátalevelek belsejébe nyomunk pár gömböt a krémből, végül lazackaviárt halmozunk rájuk.

Ezeket is nézd meg:

7 király vendégváró partikaja

Az 5 legjobb vendégváró kekszreceptünk

Ha tetszett a Háromféle szendvics húsvétra receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept