Instant

Villámgyorscsászármorzsa

Villámgyors császármorzsa

Hozzávalók
3 db
tojás
90 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
1 db
citrom reszelt héja
1 csipet
350 ml
tej
420 g
finomliszt
1 ek
sertészsír
A tálaláshoz
2 ek
porcukor
4 db
felezett barackbefőtt
400 g
baracklekvár

Elkészítés

A villámgyors császármorzsa recept első lépéseként a tojásokat kihabosítjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a sót, a tejet, több részletben beleforgatjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Egy serpenyőben felmelegítjük a zsírt közepesen magas hőfokon és beleöntjük a masszát. Hagyjuk kb. fél percet sülni, majd két fakanál segítségével elkezdjük széttépkedni a tésztát. Eleinte lehet olyan érzésünk, hogy ez nem sikerült, de idővel szép lassan elkezd „száradni” és morzsalékossá válni a massza. A lényeg, hogy türelmesen, kb. 5 percig szaggassuk a masszát. Amikor már pergős a császármorzsa, akkor erős hőfokon 1-2 perc alatt jól lepirítjuk. Miután elkészült, porcukorral, befőttel és/vagy lekvárral tálaljuk.

Villámgyors császármorzsa baracklekvárral
Villámgyors császármorzsa (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több egyszerű desszert:

Túrós kókuszgolyó

Mikrós blondie

Mini almás pite nyalókák bolti tésztából

www.streetkitchen.hu

Szerintem nincs ember, aki ne szeretné a császármorzsát. Egy igazi retró, de a mai napig klasszikusnak számító desszert, amit rengeteg verzióban el lehet készíteni. Ez most az egyszerű és gyorsan elkészíthető változat.

Hozzávalók

4 főre
3 db
tojás
90 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
1 db
citrom reszelt héja
1 csipet
350 ml
tej
420 g
finomliszt
1 ek
sertészsír
A tálaláshoz
2 ek
porcukor
4 db
felezett barackbefőtt
400 g
baracklekvár

A villámgyors császármorzsa recept első lépéseként a tojásokat kihabosítjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a sót, a tejet, több részletben beleforgatjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Egy serpenyőben felmelegítjük a zsírt közepesen magas hőfokon és beleöntjük a masszát. Hagyjuk kb. fél percet sülni, majd két fakanál segítségével elkezdjük széttépkedni a tésztát. Eleinte lehet olyan érzésünk, hogy ez nem sikerült, de idővel szép lassan elkezd „száradni” és morzsalékossá válni a massza. A lényeg, hogy türelmesen, kb. 5 percig szaggassuk a masszát. Amikor már pergős a császármorzsa, akkor erős hőfokon 1-2 perc alatt jól lepirítjuk. Miután elkészült, porcukorral, befőttel és/vagy lekvárral tálaljuk.

Villámgyors császármorzsa baracklekvárral
Villámgyors császármorzsa (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több egyszerű desszert:

Túrós kókuszgolyó

Mikrós blondie

Mini almás pite nyalókák bolti tésztából

Ha tetszett a villámgyors császármorzsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept