Húsételek

Villámgyorstejszínes-gombáspulykamell

Villámgyors tejszínes-gombás pulykamell

Hozzávalók
300 g
pulykamell
50 ml
olaj
120 g
gomba
1 fej
vöröshagyma
150 ml
alaplé vagy víz
só, bors
1 ek
liszt a sűrítéshez + kevés a hússzeletek belisztezéséh
1 csokor
petrezselyem
100 ml
tejszín

Elkészítés
A pulykamellet 1 centi vastag szelekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A szeleteket lisztbe forgatjuk és az olajban elősütjük. A húst félrerakjuk és a serpenyőbe dobjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a szeletekre vágott gombát, sózzuk borsozzuk és  addig pároljuk, amíg összeesik a gomba, majd felöntjük az alaplével (vagy vízzel), és a tejszínnel. Amikor újra felforrt, a lisztet pici vízzel elkeverjük, és besűrítjük a mártást. Visszarakjuk a húst, és alacsony hőmérsékleten pár perc alatt készre főzzük. Petrezselymes rizzsel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ha valami tejszínes és gombás, az már rossz nem lehet! Egy nagyon egyszerű receptet mutatunk most, amit fáradtan a melóból hazaérve, vagy egy hétvégi kirándulás előtt is roppant gyorsan össze tudtok dobni. Tálaljátok amivel csak jól esik, de szerintünk petrezselymes rizzsel a legtutibb!

Hozzávalók

2 személyre
300 g
pulykamell
50 ml
olaj
120 g
gomba
1 fej
vöröshagyma
150 ml
alaplé vagy víz
só, bors
1 ek
liszt a sűrítéshez + kevés a hússzeletek belisztezéséh
1 csokor
petrezselyem
100 ml
tejszín
A pulykamellet 1 centi vastag szelekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A szeleteket lisztbe forgatjuk és az olajban elősütjük. A húst félrerakjuk és a serpenyőbe dobjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a szeletekre vágott gombát, sózzuk borsozzuk és  addig pároljuk, amíg összeesik a gomba, majd felöntjük az alaplével (vagy vízzel), és a tejszínnel. Amikor újra felforrt, a lisztet pici vízzel elkeverjük, és besűrítjük a mártást. Visszarakjuk a húst, és alacsony hőmérsékleten pár perc alatt készre főzzük. Petrezselymes rizzsel tálaljuk.

Ha tetszett a Villámgyors tejszínes-gombás pulykamell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept