Zé - Konyakos narancsos kacsamájpástétom
Durvára vágjuk a hagymát és kevés olajon üvegesre pároljuk, közben hozzádobjuk a szeletelt fokhagymát is, sózzuk, borsozzuk és beleszórjuk a rozmaring apróra vágott leveleit, valamint a leszárazott kakukkfüvet. Ha a hagyma már nem csak megpárolódott, hanem elkezdett lepirulni, akkor fél narancs levét a serpenyőbe facsarjuk. Nyakon öntjük az alkohollal, óvatosan meggyújtjuk egy öngyújtó segítségével és így flambírozzuk a fűszeres hagymás keveréket. Ha elaludt a láng, az egészet egy turmixgépbe kaparjuk, majd a serpenyőt kitöröljük, és jöhet a máj. A kacsamáj nagyobb lebernyegét felszeleteljük. A darabolás közben eltávolítjuk az ereket és inakat. Forró serpenyőben, nagy lángon alaposan lepirítjuk a májat: kívülről szép barnának kell lennie, de belül még maradjon rózsaszín és krémes. Beleöntjük ezt is a turmixgépbe, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a tejszínt és az egészet lezúzzuk. A végén beledobjuk a jégkockát, azzal is zúzunk egyet, így lesz a végeredmény egészen habos krémes. Előételnek, vagy reggelire is tökéletes ez a kaja.
Jani - Wellington burger
