Pékség

Virsliscsónak

Virslis csónak

Hozzávalók
A tésztához
300 g
finomliszt
150 ml
tej
50 g
vaj
20 g
kristálycukor
7 g
szárított élesztő
2 tk
szárított oregánó
1 db
tojás
1 tk
Az összeállításhoz
300 g
edami sajt
5 db
virsli
2 ek
ketchup
1 ek
mustár

Elkészítés

A virslis csónak első lépéseként a tésztához a lisztet, a tejet, a vajat, a cukrot, az élesztőt, az oregánót és a tojást egy dagasztótálba tesszük és 7 percig dagasztjuk. Hozzáadjuk a sót és további 2 percig dagasztjuk. Langyos helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Ha megkelt a tésztánk, 5 egyenlő részre osztjuk, bucikat formázunk belőle, majd mindegyiket kb. 5 cm széles és virsli hosszúságú ovális kis „csónakokká” formázzuk. Letakarva további 40 percig kelesztjük.

A tésztacsónakok tetejét lekenjük egy kevés vízzel, megszórjuk őket a reszelt sajttal és a közepükbe kissé belenyomkodjuk a virsliket. Nyomunk a tetejükre a ketchupból, a mustárból, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük őket.

virslis csónak sajttal, ketchuppal és mustárral
Virslis csónak (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Pihentetési idő: 1 óra 40 perc
  • Sütési idő: 20 perc 

Még több recept, amiből nem hiányozhat a virsli:

Virslis leveles tészta

Virslis tepsis pizza

Mini ketchupos hot dog

www.streetkitchen.hu

Nem mondom, hogy ha Noé ezzel a csónakkal akarta volna megmenteni az állatokat, akkor is ilyen sikerrel járt volna, viszont az éhségét egészen nyugodtan csillapíthatta volna vele. Szerintem még az állatok sem tudtak volna ellenállni ennek a péksütinek, annyira frankó.

Hozzávalók

5 darabhoz
A tésztához
300 g
finomliszt
150 ml
tej
50 g
vaj
20 g
kristálycukor
7 g
szárított élesztő
2 tk
szárított oregánó
1 db
tojás
1 tk
Az összeállításhoz
300 g
edami sajt
5 db
virsli
2 ek
ketchup
1 ek
mustár

A virslis csónak első lépéseként a tésztához a lisztet, a tejet, a vajat, a cukrot, az élesztőt, az oregánót és a tojást egy dagasztótálba tesszük és 7 percig dagasztjuk. Hozzáadjuk a sót és további 2 percig dagasztjuk. Langyos helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Ha megkelt a tésztánk, 5 egyenlő részre osztjuk, bucikat formázunk belőle, majd mindegyiket kb. 5 cm széles és virsli hosszúságú ovális kis „csónakokká” formázzuk. Letakarva további 40 percig kelesztjük.

A tésztacsónakok tetejét lekenjük egy kevés vízzel, megszórjuk őket a reszelt sajttal és a közepükbe kissé belenyomkodjuk a virsliket. Nyomunk a tetejükre a ketchupból, a mustárból, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük őket.

virslis csónak sajttal, ketchuppal és mustárral
Virslis csónak (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Pihentetési idő: 1 óra 40 perc
  • Sütési idő: 20 perc 

Még több recept, amiből nem hiányozhat a virsli:

Virslis leveles tészta

Virslis tepsis pizza

Mini ketchupos hot dog

Ha tetszett a virslis csónak receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése