A virslis csónak első lépéseként a tésztához a lisztet, a tejet, a vajat, a cukrot, az élesztőt, az oregánót és a tojást egy dagasztótálba tesszük és 7 percig dagasztjuk. Hozzáadjuk a sót és további 2 percig dagasztjuk. Langyos helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a tésztánk, 5 egyenlő részre osztjuk, bucikat formázunk belőle, majd mindegyiket kb. 5 cm széles és virsli hosszúságú ovális kis „csónakokká” formázzuk. Letakarva további 40 percig kelesztjük.
A tésztacsónakok tetejét lekenjük egy kevés vízzel, megszórjuk őket a reszelt sajttal és a közepükbe kissé belenyomkodjuk a virsliket. Nyomunk a tetejükre a ketchupból, a mustárból, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük őket.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Pihentetési idő: 1 óra 40 perc
- Sütési idő: 20 perc